Ανακαλύψτε τη διαφορά των κυκλοφορητών αέρα έναντι των ανεμιστήρων

το καλοκαίρι πλησιάζει Και μπορεί να έχετε ήδη αρχίσει να εξετάζετε τις προετοιμασίες ψύξης για αυτήν την εποχή. Το κλιματιστικό είναι φοβερό. Αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν φθηνούς ανεμιστήρες και αναπνευστήρες. Οι κυκλοφορητές αέρα είναι πιο κομψοί και εκλεπτυσμένοι από τους απλούς ανεμιστήρες, αλλά είναι πραγματικά;

καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό Ενώ οι ανεμιστήρες είναι καλύτεροι έξω, η συνολική ροή αέρα βοηθά στην καλύτερη ψύξη ολόκληρου του δωματίου. Οι ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για να φυσούν αέρα από μπροστά σε αντίθεση με τη ροή αέρα.Ωστόσο, αυτό τους καθιστά εξαιρετική επιλογή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες. Θα καλύψουμε πώς λειτουργούν οι κοινοί ανεμιστήρες και πώς κυκλοφορούν τον αέρα. Τέλος, θα σας δώσουμε αρκετές πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια από τις δύο επιλογές είναι η καλύτερη για εσάς.

Κυκλοφορητές αέρα εναντίον ανεμιστήρα: Ποια είναι η διαφορά;

με την πρώτη ματιά Τόσο οι κυκλοφορητές αέρα όσο και οι ανεμιστήρες μοιάζουν. Σχεδιασμένο για τον ίδιο σκοπό: να σας κρατά δροσερούς.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο λειτουργίας αυτών των δύο ψυκτών.

Ο ανεμιστήρας φυσά δροσερό αέρα στο πρόσωπο. Φυσικά, ο αέρας στο δωμάτιο επηρεάζεται παντού. Αλλά να νιώθεις τα αληθινά οφέλη μιας φίλης Πρέπει να είσαι μπροστά στους θαυμαστές σου.

Το σύστημα κυκλοφορίας αέρα, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να κυκλοφορεί αέρας σε όλο το δωμάτιο. Έχει ένα δροσερό αποτέλεσμα όπου κι αν σταθείτε.

τεχνικά Τόσο οι ανεμιστήρες όσο και οι ανεμιστήρες λειτουργούν με την κυκλοφορία παρακείμενων δωματίων/αέρα. Αλλά η ροή αέρα έχει σχεδιαστεί για να το κάνει αυτό με πιο ομοιόμορφο τρόπο.Οι ανεμιστήρες, από την άλλη πλευρά, δημιουργούν ένα πιο έντονο αποτέλεσμα ψύξης μπροστά τους. Σε άλλα μέρη, οι θερμοκρασίες δεν επηρεάζονται πραγματικά.

Η ροή αέρα ή ο ανεμιστήρας δεν ψύχουν το δωμάτιο. Μάλιστα σε κλειστό δωμάτιο προσθέτουν θερμότητα από το μοτέρ. Αυτές οι συσκευές δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ψύξης κυκλοφορώντας αέρα και δημιουργώντας ένα αεράκι. Απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα σας και κάνει το σώμα σας να νιώθει πιο δροσερό.

Οι κυκλοφορητές αέρα είναι καλύτεροι από τους κανονικούς ανεμιστήρες;

για εσωτερική χρήση Ο κλιματισμός είναι συχνά η καλύτερη επιλογή. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι, σε αντίθεση με τους συμβατικούς ανεμιστήρες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο.

Το χειμώνα, όταν ανάβετε τη θερμάστρα Η θερμότητα τείνει να συσσωρεύεται στην κορυφή του δωματίου. (Επειδή ανεβαίνει ζεστός αέρας) αν δείξετε τη ροή αέρα προς την οροφή και την αφήσετε σε χαμηλή ταχύτητα. Τελικά θα διαδώσει τη θερμότητα σε όλο το δωμάτιο.

Ο λόγος για τον οποίο ο αέρας κυκλοφορεί είναι καλύτερος από έναν ανεμιστήρα που δροσίζει ολόκληρο το δωμάτιο. Είναι λόγω της ταλάντωσης 360 μοιρών. Όταν ο ανεμιστήρας οροφής ταλαντώνεται 360 μοίρες, ο αέρας σχεδόν διαχέεται.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κυκλοφορίας αέρα είναι ότι καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από έναν συμβατικό ανεμιστήρα. Έτσι έχετε ενισχυμένο αποτέλεσμα ψύξης. αλλά σε χαμηλότερη τιμή

όπως βλέπεις Λειτουργικά, τα Air Cycles είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν πλεονεκτήματα για τους περιστασιακούς θαυμαστές.

Πλεονεκτήματα ενός συμβατικού ανεμιστήρα

Τα κλιματιστικά γενικά κάνουν καλύτερη δουλειά στο να διατηρούν ολόκληρο το δωμάτιο δροσερό. και η χρήση του περιορίζεται μόνο σε εσωτερική χρήση. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ροή αέρα για να παραμείνετε δροσερό όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα όταν είστε έξω. και αν είναι ανεμιστήρας με εφέ ομίχλης Θα νιώσετε σαν παράδεισος σε μια ζεστή μέρα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συμβατικών ανεμιστήρων είναι ότι είναι γενικά φθηνότεροι από την αγορά ενός κυκλοφορητή αέρα. Διατίθεται επίσης σε διάφορες μορφές. Γενικά είναι πιο αθόρυβο από τη ροή του αέρα.

Τέλος, αν είστε μόνοι στο δωμάτιό σας μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Ένας ανεμιστήρας που φυσά αέρα ακριβώς μπροστά σας θα σας κρατήσει δροσερό και όχι ροή αέρα.

Πώς λειτουργεί ένας κανονικός ανεμιστήρας;

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τους ανεμιστήρες είναι ότι δεν ψύχουν το δωμάτιο. Αν μη τι άλλο, ο κινητήρας τους προσθέτει θερμότητα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί φυσώντας στάσιμο ζεστό αέρα. προκαλώντας άνεμο Αυτός ο αέρας εξατμίζει τον ιδρώτα που παράγουμε από το σώμα και μας δροσίζει.

Γιατί πρέπει να τα ξέρετε όλα αυτά, ίσως ρωτήσετε;

Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα φύγετε από το δωμάτιο με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, ελπίζοντας ότι θα δροσίσει το δωμάτιο όταν επιστρέψετε. δεν θα γίνει Ο ανεμιστήρας σας δουλεύει στο σώμα σας. Όχι στη γενική θερμοκρασία του δωματίου όπως ένα κλιματιστικό.

Πώς λειτουργεί η κυκλοφορία του αέρα;

Η ροή αέρα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένας συμβατικός ανεμιστήρας. Κινεί τον αέρα και δημιουργεί άνεμο. Αυτό το αεράκι εξατμίζει τον ιδρώτα που παράγει το δέρμα σας. με αποτέλεσμα να νιώθεις δροσερός

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η λέξη Οι “κυκλοφορητές αέρα” είναι απλώς ένα έξυπνο τέχνασμα μάρκετινγκ που βοηθά στην πώληση θαυμαστών με φανταχτερή εμφάνιση. Αλλά αυτό ήταν λίγο υπερβολικό. Η ροή αέρα λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλους χώρους όπως εργοστάσια, αποθήκες και γραφεία όπου πρέπει να εγκαταστήσετε πολλούς ανεμιστήρες για να φιλοξενήσετε όλους τους ανθρώπους σε έναν δεδομένο χώρο.

Ο σχεδιασμός ροής αέρα επικεντρώνεται κυρίως στην κυκλοφορία του αέρα σε όλο το χώρο. Επομένως, μπορεί να φιλοξενήσει όλους στο δωμάτιο Φυσικά, η ένταση μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή όσο το να κάθεσαι μπροστά σε έναν ανεμιστήρα τραπεζιού. Τις περισσότερες φορές όμως Αυτό θα διατηρήσει το δωμάτιο δροσερό και άνετο μακροπρόθεσμα.Επιπλέον, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να κάθονται μπροστά σε θαυμαστές για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Air Cycle είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο. Οι κυκλοφορητές αέρα λειτουργούν με την κίνηση του αέρα. Αυτό διαφέρει από έναν ανεμιστήρα του οποίου ο κύριος σκοπός είναι να μεταφέρει αέρα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έτσι με κρύο καιρό όταν ανάβετε τη θερμάστρα Μπορείτε να κατευθύνετε τη ροή του αέρα προς την κορυφή του δωματίου. (Θα συσσωρευτεί ζεστός αέρας εκεί.) Αυτό δημιουργεί μια ζεστή θερμοκρασία σε όλο το δωμάτιο.

συμπέρασμα

Τόσο οι κυκλοφορητές αέρα όσο και οι ανεμιστήρες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. και από τα δύο Ένα κύκλωμα αέρα είναι μια καλύτερη επιλογή για εφαρμογές σε εσωτερικούς χώρους. Κάνουν πολύ καλή δουλειά διατηρώντας ολόκληρο το δωμάτιο δροσερό. και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο.

Ωστόσο, για εξωτερική χρήση Ο οπαδός είναι ο νικητής Ο ανεμιστήρας λειτουργεί πιέζοντας αέρα μπροστά του. Ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στην πίσω αυλή.Από την άλλη πλευρά, η εξωτερική ροή αέρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι ανεμιστήρες είναι γενικά φθηνότεροι στην αγορά και πιο αθόρυβοι από τη ροή αέρα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *