Βυθίζεται ή επιπλέει;

Κάθε μπάρμαν ή γνώστης κοκτέιλ γνωρίζει ότι η παρουσίαση παίζει τεράστιο ρόλο στην παρασκευή ενός υπέροχου ποτού. όταν σερβίρετε ένα απλό ποτό, όπως ένα ποτήρι ουίσκι Ο πάγος μπορεί να είναι γαρνιτούρα χωρίς να επηρεάζει το ουίσκι. Αυτός ο πάγος θα βυθιστεί ή θα επιπλεύσει;

Ο πάγος δεν επιπλέει στο ουίσκι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πάγος είναι λιγότερο πυκνός από το ουίσκι. Έτσι βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού. σε κοκτέιλ ουίσκι Ο πάγος μπορεί να επιπλέει ελαφρώς λόγω του μείγματος νερού και αλκοόλης. Αλλά δεν θα επιπλέει σε ένα καθαρό ποτήρι ουίσκι.

Αυτό το άρθρο διερευνά περαιτέρω πώς η πυκνότητα επηρεάζει τη συμπεριφορά του πάγου στο ουίσκι. αλκοόλ γενικά και άλλα υγρά, και πώς να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τον πάγο όταν φτιάχνετε ροφήματα ουίσκι στο σπίτι.

Επιπλέει ο πάγος στο ουίσκι;

Γιατί το ουίσκι δεν επιπλέει στον πάγο;

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την πυκνότητα σε κάποιο σημείο, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι στην πραγματικότητα το βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα. Η πυκνότητα είναι μια αρχή της ύλης και χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του βάρους των αντικειμένων. Ωστόσο, το βάρος δεν είναι ίσο. Η φυσική του UCLA ορίζει το βάρος ως τη δύναμη της βαρύτητας σε ένα αντικείμενο. Ενώ η πυκνότητα ορίζεται ως μάζα ανά όγκο.

Είστε ακόμα μπερδεμένοι; Είναι εύκολο να σκεφτούμε αυτές τις έννοιες με ένα παράδειγμα.Το Elmhurst College προτείνει να σκεφτούμε δύο αντικείμενα ίδιου μεγέθους αλλά κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Φανταστείτε ένα τσαλακωμένο χαρτί και έναν βράχο παρόμοιου μεγέθους. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα βράχια είναι βαριά.

Επιπλέει ο πάγος στο ουίσκι;

Ίσως σκεφτείτε δύο φλιτζάνια, το ένα από φελιζόλ και το άλλο από κεραμικό. Αν και περιέχει την ίδια ποσότητα υγρού. Αλλά ξέρουμε αυτόματα ότι τα κεραμικά κύπελλα είναι πιο βαριά.

Αν σκεφτούμε την πυκνότητα ως μέτρο της ποσότητας περιεχομένου που περιέχεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, Είναι εύκολο να το καταλάβεις. Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Μπορείτε να συσκευάσετε μια βαλίτσα ίδιου μεγέθους με 3 πουλόβερ ή να την συσκευάσετε εντελώς με τούβλα. Ακόμα κι αν οι αποσκευές έχουν το ίδιο μέγεθος Αλλά σίγουρα θα είναι πιο πυκνό από ένα τούβλο. Αρκετά εύκολο σωστά;

πυκνότητα αλκοόλ

Ποια είναι η πυκνότητα του ουίσκι; Και πώς σχετίζεται με τον πάγο που βυθίζεται σε αυτόν; Όπως και άλλα δημοφιλή αποστάγματα όπως η βότκα και το τζιν, το ουίσκι είναι μια μορφή αιθυλικής αλκοόλης. Γνωστό και ως αλκοόλ ή αιθανόλη. Η πυκνότητα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς λόγω διαφορετικών μεθόδων απόσταξης, αλλά η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής αναφέρει ότι είναι 46,07 g/mol.

Τι σημαίνει αυτό για τους μη επιστήμονες; Βασικα Το αλκοόλ θα είναι πολύ ήπιο. Στην πραγματικότητα είναι πιο ελαφρύ από το νερό. Γι’ αυτό συχνά βλέπετε στροβιλιζόμενα μοτίβα σε υδαρή κοκτέιλ ουίσκι. Τα δύο υγρά δεν αναμειγνύονται εύκολα λόγω της πυκνότητάς τους και τελικά το ουίσκι ανεβαίνει στην κορυφή. Αυτό το σύντομο βίντεο του YouTube το δείχνει σε δράση:

πυκνότητα χιονιού

Ο πάγος είναι βαρύς σε σύγκριση με το αλκοόλ. Γι’ αυτό βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού του ουίσκι. ανεξάρτητα από το σχήμα του χιονιού Ενώ οι φανταχτερές μπάλες πάγου ή οι τσουλήθρες πάγου που χρησιμοποιούνται στα κοκτέιλ μπορεί να φαίνονται πιο βαριές από τα κανονικά παγάκια, είναι σίγουρα πιο ευέλικτα. Αλλά και τα δύο θα βυθιστούν στον πάτο του ποτηριού του ουίσκι.

Γιατί ο πάγος επιπλέει σε άλλα υγρά;

Γιατί ο πάγος είναι πιο βαρύς από το αλκοόλ. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο πάγος είναι βαρύτερος από το νερό και άλλα υγρά. Γνωρίζουμε με κοινή λογική ότι τα πιο κρύα πράγματα είναι πιο βαριά από τα πιο ζεστά. Μετά από αυτό, ανέβηκε ζεστός αέρας. Δεν θα έπρεπε το νερό να αυξάνεται σε πυκνότητα ως ψυχρό, σκληρό στερεό;

που επιπλέει στο νερό

Αποδεικνύεται ότι ισχύει το αντίθετο, αφού τα μόρια του νερού στον πάγο έχουν μοναδικό σχήμα. όταν το νερό μετατρέπεται σε πάγο Τα μόρια σχηματίζουν ένα σχέδιο πλέγματος αντί να διατάσσονται τυχαία σε υγρό νερό. από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών Αυτό το μοτίβο πλέγματος επιτρέπει στα μόρια του νερού να απλωθούν. Ως αποτέλεσμα, ο πάγος είναι λιγότερο πυκνός από το νερό. στην πραγματικότητα όταν φτάσει στο σημείο πήξης Το νερό είναι 9% λιγότερο πυκνό.

Αν και αμέτρητες φορές έχετε δει πάγο να επιπλέει σε ένα ποτήρι νερό. Αλλά η διαφορά στην πυκνότητα είναι ακόμη πιο δραματική όταν σκέφτεστε τα παγόβουνα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου Αυτά τα γιγάντια κομμάτια πάγου μπορεί να έχουν το μέγεθος μιας μικρής χώρας. αλλά λόγω της πυκνότητάς τους Έτσι μπορούν ακόμα να επιπλέουν στο νερό.

άλλο υγρό

Επειδή τα περισσότερα από τα υγρά που καταναλώνονται συνήθως είναι νερό. Ο πάγος επιπλέει επίσης σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων:

  • γάλα
  • σόδα
  • χυμός φρούτων
  • μαλακτικό

Χρήση πάγου με ουίσκι

Το αν πρέπει ή όχι να προσθέσετε πάγο στο ουίσκι σας είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα μεταξύ των λάτρεις του ουίσκι. Για πολλούς αρχάριους που πίνουν ουίσκι, η προσθήκη πάγου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε άμεσα την ένταση του αλκοόλ σας. όταν λιώνει ο πάγος Το ουίσκι θα αραιωθεί. Οι πότες ουίσκι μάλλον δεν θα είναι εντάξει με αυτό. Αλλά για τον μέσο πότη ουίσκι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιπλέει ο πάγος στο ουίσκι;

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι λάτρεις του ουίσκι: Εάν χρησιμοποιείτε πάγο Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον σωστό τύπο.Το Whisky Advocate αναφέρει ότι μικρά παγάκια Ιδανικό για ποτά που δροσίζουν γρήγορα. ενώ οι μεγάλοι στρογγυλοί ή τετράγωνοι κύβοι είναι ιδανικοί για αργές γουλιά. Αν παραγγείλετε ένα ποτήρι ουίσκι σε εστιατόριο ή κοκτέιλ μπαρ Χρησιμοποιούν πάντα μία από αυτές τις εξαιρετικές επιλογές.

Το τέλειο εργαλείο για πάγο

Αν σας αρέσει το ουίσκι στο σπίτι Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να αποστάξετε το ουίσκι σας με τον σωστό τρόπο.

  • Μπάλα πάγου: Αυτές οι σφαίρες πάγου θα προσθέσουν μια πινελιά κορυφαίας ποιότητας σε κάθε ποτήρι ουίσκι. Ο δίσκος καλουπιών πάγου Glacio Large Sphere διευκολύνει την παρασκευή πάγου στο σπίτι. Με καλούπια σιλικόνης που διευκολύνουν την παρασκευή πάγου όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε ένα ποτό.

Glacier Large Ice Sphere Mold Tray - Whisky Ice Sphere Maker - Μπάλες πάγου 2,5 ιντσών (สีดำ)

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

  • Λόφος χιονιού: Αν θέλετε να κάνετε το ποτό σας να φαίνεται πιο μοντέρνο Χρησιμοποιήστε μια τσουλήθρα πάγου Η Amazon προσφέρει το Ice Cubist Cocktail Slide Set, το οποίο συνοδεύεται από ένα καλούπι για τσουλήθρες πάγου και ένα ποτήρι ουίσκι.

Ice Cubist Cocktail Slide - Tilt Ice Mold and Whisky Glass Set - (1) Wedge Mold, (1) Rectangular Glass - Bar & Cocktail Accessories

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

υποκατάστατο πάγου

Θέλετε να διατηρήσετε το ουίσκι σας κρύο χωρίς να χάσει την καλύτερη γεύση του; Σκεφτείτε να επενδύσετε σε πετρώματα ουίσκι αντί για πάγο. Αποθηκεύστε αυτούς τους επαναχρησιμοποιήσιμους κύβους στην κατάψυξή σας και τραβήξτε τους έξω όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το ποτό σας. Έχουν μεγάλη ποικιλία συστατικών. Αλλά όλα λειτουργούν διατηρώντας τα ποτά σας σε θερμοκρασία κατάψυξης, ώστε τα ροφήματα σας να παραμένουν δροσερά χωρίς να προσθέτετε νερό.

Το Amazon.com προσφέρει μια ποικιλία από σετ πέτρας ουίσκι. Περιλαμβάνει ένα σετ από ανοξείδωτα παγάκια ουίσκι.

  : Αποκλειστικό σετ δώρου Whisky Stones - Τεχνολογία Super Cooling - Επαναχρησιμοποιήσιμα παγάκια - Ανοξείδωτες Πέτρες Ουίσκι - Δώρα Ουίσκι για Άντρες - Regalos Para...

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

και 9 γκρι ψύκτες ποτών από φυσικό σαπουνόπετρα. Είτε σας αρέσει η φινέτσα από ανοξείδωτο χάλυβα είτε τα βότσαλα της σαπουνόπετρας. Μετά, υπάρχει μια πέτρα ουίσκι που είναι κατάλληλη για εσάς.

Συλλογή από 9 Grey Drink Cool Stones [Chill Rocks] Πέτρες ουίσκι για ουίσκι και άλλα ποτά - Κουτί δώρου με βελούδινη τσάντα μεταφοράς - Από 100% καθαρή σαπουνόπετρα - Τρόφιμα

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

συμπέρασμα

Αν και ο πάγος φαίνεται να επιλέγει αυθαίρετα αν θα επιπλέει ή όχι σε διαφορετικά υγρά, όλα εξαρτώνται από μια απλή φυσική αρχή. της πυκνότητας Η πυκνότητα επηρεάζει την αντίδραση του πάγου σε όλα τα υγρά που εισάγονται σε αυτόν. Από ουίσκι στο νερό

Οι απαιτητικοί μπάρμαν θα πρέπει να σημειώσουν ότι ο πάγος είναι πιο πυκνός και βυθίζεται στο ποτήρι περισσότερο από το απλό ποτό. Η επένδυση σε δημιουργικά καλούπια πάγου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα διασκεδαστικό στοιχείο στα κοκτέιλ και να αναδείξετε τη φυσική σε δράση.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *