Είναι δυνατόν τα ισιωτικά μαλλιών να προκαλέσουν φωτιά;

Τα ισιωτικά μαλλιών έχουν γίνει απαραίτητο οικιακό αντικείμενο για τις περισσότερες γυναίκες. Σχεδόν κάθε γυναίκα ή κορίτσι έχει ισιωτικό μαλλιών. Ξέρετε όμως πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το δημοφιλές εργαλείο styling μαλλιών;

Τα ισιωτικά μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη. Το ίσιωμα μπορεί να θερμανθεί έως και 235°C (455°F), αρκετά υψηλό ώστε να αναφλεγεί εύφλεκτα υλικά όπως βαμβακερά ρούχα, δέρμα και χαρτί. Η ελαττωματική καλωδίωση του ισιωτικού μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική πυρκαγιά.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς τα ισιωτικά μαλλιών προκαλούν φωτιά. και καλύπτει ορισμένες περιπτώσεις πυρκαγιών που προκαλούνται από ισιωτικά μαλλιών. Τα συγκλονιστικά στατιστικά που παρέχονται εδώ μπορεί να σας εκπλήξουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις εκδηλώσεις. Και πώς μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο να πάρει φωτιά το ισιωτήριό σας.

Μπορεί ένας ισιωτήρας να ανάψει φωτιά;

Πώς ένα ισιωτικό μαλλιών προκαλεί φωτιά;

Το ισιωτικό θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά και χρειάζεται σαράντα λεπτά για να κρυώσει. Το ισιωτικό δεν παίρνει φωτιά γιατί ζεσταίνεται. αλλά μπορεί να ανάψει οτιδήποτε αγγίξει πριν κρυώσει δυνατό λόγω θερμότητας ακτινοβολία.

Όταν ενεργοποιείτε το ίσιωμα Η θερμαντική επιφάνεια θα αρχίσει να εκπέμπει ένα κύμα καύσωνα. Όταν αυτά τα κύματα καύσωνα έρχονται σε επαφή με εύφλεκτα υλικά, Θα απορροφήσει τη θερμότητα που εκπέμπεται. όταν πήρε μορφή θερμοκρασία ανάφλεξης αφού απορροφήσει την ακτινοβολούμενη θερμότητα Θα ανάψει αμέσως.

Αυτό εξηγεί γιατί η τοποθέτηση ισιωτικών μαλλιών στο πάτωμα ή στο κρεβάτι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Πολλοί άνθρωποι έχουν δάπεδο βινυλίου ή laminate στα σπίτια τους. Και τα δύο αυτά υλικά είναι εύφλεκτα.

Τα περισσότερα σεντόνια είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι και λινό. άναψε φωτιά είναι 210°C (410°F), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ίσιωμα μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες από 200°C (392°F) έως 235°C (455°F), καίγοντας κλινοσκεπάσματα και ρούχα σε χρόνο μηδέν.

φωτιά από ισιωτικό μαλλιών

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Το πρώτο είναι η ηλεκτρική ασφάλεια.650.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καεί από ισιωτικά μαλλιών και παρόμοιες συσκευές. Οι αριθμοί δείχνουν πόσο συχνά τα ισιωτικά μαλλιών παίρνουν φωτιά και η Electrical Safety First έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για να τονίσει το ζήτημα. βγάλε την πρίζα.

Η καμπάνια ενθαρρύνει τους ανθρώπους, ειδικά τις γυναίκες, να απενεργοποιούν τις συσκευές τους και να τις αποσυνδέουν όταν τελειώσουν. απλές προφυλάξεις Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις συσκευές ή τον εξοπλισμό styling μαλλιών από το να πιάσουν φωτιά.

Μπορεί ένας ισιωτήρας να ανάψει φωτιά;

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένα ισιωτικό μαλλιών παίρνει φωτιά είναι η μεγάλη διάρκεια λειτουργίας του διακόπτη. Η απόδειξη είναι ότι 1 στις 12 γυναίκες παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί ίσιωμα μαλλιών.

Επιπλέον, 1 στις 6 γυναίκες παραδέχτηκε ότι αγχώθηκε ότι άφηναν τις ηλεκτρονικές συσκευές ομορφιάς χωρίς επίβλεψη όταν λείπουν από το σπίτι.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία από έρευνα που διεξήχθη από την Electrical Safety First δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να παραμελούν τα εργαλεία styling μαλλιών. Η έρευνα του οργανισμού δείχνει επίσης ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι μεταξύ 18 και 24 ετών έχουν υποστεί εγκαύματα που προκλήθηκαν από τη χρήση προϊόντων ομορφιάς.

Πώς να αποτρέψετε το ισιωτικό μαλλιών να πάρει φωτιά;

Τώρα ξέρετε ότι τα ισιωτικά μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν φωτιά. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το ισιωτικό σας δεν θα πάρει φωτιά:

  • Κλείνετε κάθε φορά μετά τη χρήση όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου Θα μάθετε όταν τελειώσετε. Σε εκείνο το σημείο, τραβήξτε πρώτα την πρίζα και κάντε οτιδήποτε άλλο.
  • Μην αφήνετε το ισιωτικό στο πάτωμα ή στο κρεβάτι. Υπάρχει περίπτωση να λάβετε ένα τηλεφώνημα ή άλλη ενόχληση. κατά τη διάρκεια του styling μαλλιών όσον αφορά αυτή τη δυνατότητα Επενδύστε σε κάποιο εξοπλισμό ασφαλείας.
  • για ισιωτικό μαλλιών Αγοράστε ένα στρώμα ανθεκτικό στη θερμότητα για να στηρίξετε το ίσιωμά σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε ή όταν κάνει κρύο. Τα ανθεκτικά στη θερμότητα χαλάκια, ρούχα ή laminate δάπεδα προστατεύουν τις εύφλεκτες επιφάνειες από την απορρόφηση της θερμότητας που εκπέμπεται από το ίσιωμα. ίσια μαλλιά
  • Αγοράστε ένα ισιωτικό με κουμπί αυτόματης απενεργοποίησης. Τελικά, είστε απλώς άνθρωπος. Και μερικές φορές ξεχνάς να σβήσεις το ίσιωμα. Να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα. Και επενδύστε σε ένα ισιωτικό που έχει κουμπί αυτόματης απενεργοποίησης. ένα καλό παράδειγμα Ισιωτικό μαλλιών Xtava υπερύθρωνΘα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από 60 λεπτά.

Τι να κάνετε αν το ισιωτικό μαλλιών σας πήρε φωτιά;

Παρά το γεγονός ότι είναι προσεκτικοί και πλήρως προστατευμένοι Ατυχήματα μπορεί να συμβούν. Ίσως δεν έφταιγες εσύ ή ήταν ειλικρινές λάθος. ανεξάρτητα από το τι μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά Αν το ισιωτικό σας πήρε φωτιά Μην πανικοβληθείτε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • πάρτε έναν πυροσβεστήραΑν το κάλυμμά σας ή το σωρό ρούχα σας πήρε φωτιά Μπορείτε εύκολα να τρέξετε στον πυροσβεστήρα. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας πανικοβάλλοντας ή σηκώνοντας πράγματα όπως το τηλέφωνο ή το σημειωματάριό σας. επικεντρωθείτε πρώτα στο σβήσιμο της φωτιάς
Μπορεί ένας ισιωτήρας να ανάψει φωτιά;
  • Μείνε χαμηλά και φύγε από το σπίτι σου.Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ένας άλλος κακός παράγοντας είναι ο καπνός. Ο καπνός εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τη φωτιά και μπορεί να σας μεθύσει. Μείνετε χαμηλά και καλύψτε τη μύτη σας με ένα πουκάμισο ή ένα τυχαίο πανί όταν φεύγετε από το σπίτι.
  • κλείσε την πόρταΌταν φεύγετε από το σπίτι, κλείστε την πόρτα πίσω σας. Μια κλειστή πόρτα μπορεί να ελέγξει προσωρινά τη φωτιά.
  • μείνε έξωΌταν φεύγετε από το σπίτι, μην τρέχετε πίσω στο φλεγόμενο σπίτι. Μην πας και μαζέψεις τα πράγματά σου, είναι κακοί, μην σώσεις ούτε τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σου. Καλέστε την πυροσβεστική υπηρεσία και αφήστε τη να διασώσει και να διασώσει. Είναι επαγγελματίες και εκπαιδευμένοι για αυτές τις στιγμές.

συμπέρασμα

Ένα ισιωτικό μαλλιών μπορεί να ανάψει φωτιά. Και είναι δυνατό όταν αφήνεται χωρίς επίβλεψη και εργάζεται σε εύφλεκτες επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι κίνδυνοι πυρκαγιάς των ισιωτικών μαλλιών είναι πολυάριθμοι, ωστόσο, είναι εύκολο να αποτρέψετε το ισιωτικό να πιάσει φωτιά. Φροντίστε να το απενεργοποιήσετε ή αγοράστε ένα ισιωτικό με ένα κουμπί αυτόματης απενεργοποίησης. Μην αφήνετε το ισιωτικό σε εύφλεκτες επιφάνειες όπως κρεβάτι ή δάπεδο. Και επενδύστε σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα χαλάκι ή τσάντα για το ισιωτικό σας.

σε περίπτωση ΦΩΤΙΑΣ Ας αναλάβουμε δράση χωρίς πανικό. Αν είναι μικρή φωτιά, φέρτε έναν πυροσβεστήρα για να σβήσει. Εάν η φωτιά εξαπλωθεί σε δωμάτιο ή σπίτι, βγείτε αμέσως έξω. Μην ανησυχείτε για τα υπάρχοντά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας. Κλείστε την πόρτα της εξόδου για να σβήσετε προσωρινά τη φωτιά. Μείνετε έξω από το σπίτι μόλις φύγετε και καλέστε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *