Είναι μια σαλάτα συνδυασμός ή λύση;

Εάν σκοπεύετε να γίνετε χημικός ή να παρακολουθήσετε μαθήματα χημείας ή γενικών επιστημών. Θα διδαχτείτε πώς να διακρίνετε τις ενώσεις από τις ενώσεις. Ωστόσο, ο προσδιορισμός του τι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς τα διαλύματα είναι επίσης ενώσεις.

Η σαλάτα είναι ένας συνδυασμός. Περιέχει περισσότερα από ένα συστατικά Συνήθως, στην επικάλυψη προστίθενται πολλά λαχανικά ψιλοκομμένα ή ψιλοκομμένα. Όλα αυτά μπορούν να διαχωριστούν μετά την ανάμειξη. Η σαλάτα αποτελείται από υλικά. μην αμοιβαία χημική αντίδραση

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει διαφορετικούς τύπους ενώσεων. Και γιατί ορισμένες ενώσεις αναγνωρίζονται ευκολότερα από άλλες; Εξαλείφει τη σύγχυση σχετικά με τις ενώσεις και τα διαλύματα και παρέχει καθοδήγηση που διευκολύνει τη διάκρισή τους.

Σαλάτα ως συστατικό ή διάλυμα

Ποια είναι η σύνθεση;

Αυτό που συνήθως αναφέρεται ως «μίγμα» είναι ένα μείγμα τεχνικά διαφορετικών Τα συστατικά αυτού του μείγματος δεν είναι σε ίσες αναλογίες και δεν αναμειγνύονται καλά. μπορούν να διαχωριστούν φυσικά μεταξύ τους

Ποια είναι η λύση?

Ένα διάλυμα είναι ένα ειδικό μείγμα που είναι γνωστό ως ομοιογενές διάλυμα. Όλα τα στοιχεία έχουν ίσες αναλογίες και είναι τόσο αλληλένδετα που δεν μπορούν να φιλτραριστούν ή να διαχωριστούν με φυσικά μέσα. Ένα διάλυμα είναι ένα μείγμα διαλυτών. που συνήθως είναι νερό και διαλυμένες ουσίες, όπως άλατα, που σχηματίζουν ένα υγρό διάλυμα. Μπορεί επίσης να είναι ένα μείγμα αερίων και στερεών. καθώς και αλάτι διαλυμένο στο νερό. Το διάλυμα καταλήγει ως μία μόνο φάση, υγρό, στερεό ή αέριο, αν και τα συστατικά ξεκινούν σε διαφορετικές φάσεις.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν είναι συστατικό;

Μπορείτε συχνά να αναγνωρίσετε μια ένωση κοιτάζοντας το συστατικό και πόσο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί. μπορείτε να αφαιρέσετε Ένας συνδυασμός φασολιών και ρυζιού είναι ένα άλλο παράδειγμα συνδυασμού, όπως ο συνδυασμός αρακά και καρότων, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά αυτό το συστατικό είναι ένα ξεχωριστό συστατικό.

Ορισμένες ενώσεις, αν και είναι δύσκολο να διαχωριστούν η μία από την άλλη. Αλλά και πάλι δεν είναι λύση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αναμεμιγμένες ουσίες δεν χάνουν την αρχική τους σύσταση.Για παράδειγμα, η άμμος αναμιγνύεται με νερό γιατί η άμμος κατακάθεται στον πυθμένα αντί να διαλυθεί. Το σκυρόδεμα είναι επίσης μείγμα γιατί περιέχει χαλίκι, άμμο και χαλίκι.

Πώς να καταλάβετε εάν αυτή είναι μια λύση;

Το έργο είναι αρκετά περίπλοκο.Γενικά, οι διαλυμένες ουσίες, οι διαλυμένες ουσίες και οι διαλυμένες ουσίες αναμιγνύονται για να σχηματίσουν υγρά, αέρια ή στερεά και τα αρχικά συστατικά τους δεν μπορούν να φανούν χωριστά με γυμνό μάτι. δεν μπορεί να διαχωριστεί με μηχανικά μέσα όπως φιλτράρισμα ή διαχωρισμός

Παραδείγματα ενώσεων (διάφορα)

· σαλάτα

· Σκυρόδεμα (χαλίκι, άμμος, χαλίκι).

· Φασόλια και ρύζι

· Σόδα και παγάκια

Δημητριακά και γάλα

· Party Mix – δημητριακά, πρέτσελ, ξηροί καρποί κ.λπ.

· Συννεφιασμένος καιρός

· Ανακατεύουμε ξύδι και λάδι.

Γάλα ομοιογενές

παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων

άλμη

· ξύδι

Λευκαντικό

Χυμός φυστικιού

· λάδι

Ο καιρός χωρίς σύννεφα

Γάλα ομοιογενές

· μπύρα

· Κράματα διαλύτη όπως ορείχαλκος και κασσίτερος.

Όλα τα διαλύματα είναι μείγματα. Αλλά δεν είναι όλα τα μείγματα λύσεις. Οι διαφορετικές ενώσεις ονομάζονται γενικά ενώσεις. Αν και όλα τα ομοιογενή μείγματα δεν είναι διαλύματα. Αλλά το διάλυμα είναι ένας γενικός όρος για ένα ομοιογενές μείγμα. Για παράδειγμα, ένα πράσινο μπουκάλι M&M είναι ένα ομοιογενές μείγμα. Οι διαλυμένες ουσίες και οι διαλύτες δεν αναμειγνύονται. Άρα ούτε το ίδιο δεν είναι λύση.

Τώρα που γνωρίζετε τις βασικές διαφορές μεταξύ της χρήσης κοινών όρων, ενώσεων και λύσεων, Θα διαπιστώσετε ότι η κατηγοριοποίηση των ενώσεων είναι εύκολη. Ωστόσο, άλλοι συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι απατηλοί. Για παράδειγμα, μια σόδα όπως η Coca-Cola μπορεί να φαίνεται σαν λύση. στο Εάν δεν προστεθεί διοξείδιο του άνθρακα, η χημικός της Thought.Co Anne Marie Helmenstein, Ph.D. έχει ως αποτέλεσμα το διοξείδιο του άνθρακα να δημιουργεί φυσαλίδες που κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το ποτό. Ορίζει λοιπόν τη σόδα ως ένα ετερογενές μείγμα.

Ο Δρ Helmenstein εξηγεί μια άλλη διαφορά – ομογενοποιεί διαφορετικά συστατικά, όπως το φυσικό γάλα, δηλαδή σε ομοιογενές γάλα. Ενώ η διαδικασία σταθεροποιεί τα διαχωρισμένα συστατικά Η κρέμα θα επιπλεύσει στην κορυφή.

αμφισβήτηση

όπως και με τα περισσότερα επιστημονικά θέματα Οι ειδικοί μπορούν να βρουν διαφορετικές απόψεις. σύμφωνα με αναφορές στη wikipedia Οι ενώσεις μπορεί να είναι στερεά διαλύματα που περιέχουν μέταλλα, κρυστάλλους ή κόκκους της ίδιας ένωσης. ή ένα κράμα μπορεί να είναι ένα μείγμα δύο ή περισσότερων διαλυμάτων…» Σύμφωνα με το Luman: Infinite Chemistry, «μια ένωση μπορεί περαιτέρω να ταξινομηθεί ως ομοιογενής. (αποτελούμενο από μία μόνο φάση), διαφορετικό (αποτελούμενο από δύο ή περισσότερες φάσεις), ή μεταξύ μετάλλων (Δεν υπάρχει σαφές όριο μεταξύ των φάσεων).» Ο Δρ Helmenstein ορίζει όλες τις μεταλλικές ενώσεις ως ομοιογενή διαλύματα.

Τι γίνεται με την άλμη και τη ζάχαρη διαλυμένη στο νερό; Οι μελετητές φαίνεται να διαφωνούν για το συνδυασμό των δύο. Ορισμένες πηγές λένε ότι η άλμη είναι ένα ετερογενές μείγμα επειδή μπορεί να διαχωριστεί με διήθηση ή εξάτμιση. ενώ άλλοι λένε ότι είναι λύση γιατί όταν αναμειγνύονται δεν μπορούν να διαχωριστούν. Όπως και με τα διαλυμένα σάκχαρα, μπορείτε γενικά να διαχωρίσετε ή να φιλτράρετε τα συστατικά με το χέρι για να προσδιορίσετε εάν είναι ετερογενή ή απλά.

Σαλάτα ως συστατικό ή διάλυμα

ενδιαφέρον είναι Σε άλλο άρθρο στο Thought.Co, ο Δρ Helmenstein αναφέρει ότι το αλμυρό νερό και το ζαχαρόνερο δεν είναι ο ίδιος τύπος ένωσης. Εξηγεί ότι η άλμη είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης μεταξύ αλατιού και νερού. Ωστόσο, τα διαλυμένα σάκχαρα σχηματίζουν ομοιοπολικές ενώσεις και δεν εμπλέκονται σε χημικές αλλαγές, είπε.

Άλλοι τύποι συνδυασμών

Τα σχολικά τεστ της Αυστραλίας προσδιορίζουν τους δύο τύπους συνδυασμών που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα. Και αυτό περιλαμβάνει την τρίτη αναστολή. Το παράδειγμα που χρησιμοποιείται είναι το βρώμικο νερό που μπορεί να περιέχει αλάτι. Οι μαθητές αναγνωρίζουν τις ενώσεις. και βοηθούν στον προσδιορισμό των διαδικασιών που πρέπει να γίνουν στα επιφανειακά ύδατα προτού είναι ασφαλή για κατανάλωση. Αυτό το νερό βρίσκεται σε λίμνες ή ρυάκια. Και περιέχουν οργανική ύλη μαζί με άλλους ρύπους όπως πεσμένα φύλλα και βροχή.

σε αυτό το πείραμα Οι μαθητές ανακατεύουν τα υλικά. μαζί σε 3 ξεχωριστά γυάλινα δοχεία Κάθε φύλλο περιέχει μισό φλιτζάνι νερό. Τα συστατικά είναι τα εξής:

1. Μια κουταλιά της σούπας βρωμιά

2. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3. Πηλός στο μέγεθος ενός μπιζελιού.

Οι μαθητές μπορούν να δουν ότι το πρώτο ποτήρι περιέχει το μείγμα καθώς οι ακαθαρσίες κατακάθονται γρήγορα στον πάτο του ποτηριού. Στη συνέχεια έριξαν φως μέσα από τα παράθυρα 2 και 3 και διαπίστωσαν ότι το δοχείο φυσιολογικού ορού ήταν διαυγές. Όμως το πήλινο δοχείο ήταν καθαρό. γιατί σκορπίζει φως Οι άργιλοι χρειάζονται χρόνο για να καθιζάνουν. Ο αριθμός 3 είναι ένα παράδειγμα εναιωρήματος, ενώ τα μείγματα αλάτων είναι διαλύματα.

απλοποίηση περίληψη

Για μια γενική περίληψη 2 λεπτών των διαφορών μεταξύ μειγμάτων και διαλυμάτων, δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube.

Ένα άλλο βίντεο που περιγράφει τις βασικές διαφορές μεταξύ ετερογενών και ομοιογενών ενώσεων μπορεί να βρεθεί στο τέλος αυτού του άρθρου:

https://www.thoughtco.com/definition-of-heterogeneous-mixture-and-examples-605206

τελικές σκέψεις

Οι σαλάτες είναι μια ποικιλία συστατικών, που απλά λέγεται μείγμα είναι σωστό. Αλλά ο χαρακτηρισμός του ως λύση είναι εσφαλμένος. γιατί είναι ένα φυσικά διαχωρίσιμο μείγμα και εξαρτήματα Δεν κολλάει μεταξύ τους χημικά σαν διάλυμα. Εάν θέλετε να προσδιορίσετε τον τύπο του μείγματος στον οποίο αναφέρεστε, Πρέπει να εξηγήσετε αν είναι ομοιογενές ή ομοιογενές. και αν είναι λύση ή όχι

Κατανόηση των εναιωρημάτων και άλλων ενώσεων Βοηθά τους μηχανικούς υδάτινων πόρων να καταλάβουν πώς να κάνουν το ακατέργαστο επιφανειακό νερό κατάλληλο για πόση. Οι βιοϊατρικοί μηχανικοί μελετούν λύσεις και ενώσεις για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ όπως το Cuisinart Salad Spinner για να διαχωρίσετε υγρά διαλύματα (όπως αραιωμένο λευκό ξύδι) και να ξεπλύνετε τα λαχανικά σας πριν σερβίρετε ή αποθηκεύσετε τις σαλάτες. (που πρέπει οπωσδήποτε)

Cuisinart CTG-00-SAS 5-Quart Salad Spinner, Λευκό

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *