Εκπίπτουν φόροι τα δώρα; –

Εάν κάνετε δώρο χρήματα, περιουσία ή περιουσιακά στοιχεία Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να υποβάλετε μια ομοσπονδιακή φορολογική δήλωση δώρου. Τα δώρα μπορεί να εκπίπτουν φόρου, αλλά μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Τα δώρα εκπίπτουν φορολογικά εάν εμπίπτουν στο ποσό που ορίζει η IRS κάθε χρόνο. Αυτό το όριο είναι γνωστό ως ετήσιο εκπεστέο ποσό. Και θα αλλάζει κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με τον ρυθμό πληθωρισμού.

για να διατηρηθεί τρέχουσα η έκπτωση της προσόδου Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στο Έντυπο 709 της IRS όπου αναφέρονται οι ετήσιες εκπτώσεις για ένα δεδομένο φορολογικό έτος.

Εάν το δώρο σας υπερβαίνει το ετήσιο ποσό που αφαιρείται Μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε φορολογική δήλωση δώρου βάσει του νόμου.

Ωστόσο, ορισμένα δώρα δεν μπορούν να αναφερθούν και μπορούν να δοθούν σε δολάρια προ φόρων. Επομένως, μπορεί να εκπίπτει φόρου.

Δεν χρειάζεται να υποβάλετε φορολογική δήλωση δώρου εάν πληρώνετε τους ιατρικούς λογαριασμούς κάποιου απευθείας στο γηροκομείο ή στην ασφάλιση υγείας. Ή αν πληρώνετε τα δίδακτρα κάποιου απευθείας στο σχολείο. ή εάν το δώρο έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό ή δόθηκε σε εσάς, στη σύζυγό σας ή σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ας υποθέσουμε ότι το ετήσιο όριο έκπτωσης είναι 15.000 $ ανά παραλήπτη δώρου ανά έτος.

Ο σύζυγός σας υπολογίζεται ως ξεχωριστή νομική οντότητα και μπορεί να διεκδικήσει ετήσια έκπτωση 15.000 $ ανά παραλήπτη δώρου ανά έτος.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που μπορείτε να δώσετε σε κάποιον Μια από τις ζωές σου είναι διαφορετική. Αλλά είναι περίπου 11.000.000 δολάρια.

Ποιος πληρώνει τον φόρο δώρων;

Ο δωρητής είναι γενικά υπεύθυνος για την πληρωμή του φόρου δώρου, ωστόσο είναι δυνατό να συμφωνήσετε να πληρώσετε τον φόρο. Αλλά μόνο σε ειδικά προετοιμασμένες καταστάσεις.

Εάν το σκέφτεστε αυτό συμβουλευτείτε έναν φοροτεχνικό

Τι πληροί τις προϋποθέσεις ως δώρο;

Τα δώρα είναι αγαθά ή υπηρεσίες που μεταβιβάζονται άμεσα ή έμμεσα σε ένα άτομο. Επιμετράται σε χρηματική αξία και δεν επιστρέφεται.

Για παράδειγμα, εάν το ακίνητο αλλάζει χέρια μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Και ο πωλητής πρόσφερε το ακίνητο σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εύλογη αγοραία αξία. Οι πωλήσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε φόρο δώρου.

Αυτό εμποδίζει τους γονείς, για παράδειγμα, να δίνουν αφορολόγητο ακίνητο σε ένα παιδί με το πρόσχημα της πώλησης αυτού του ακινήτου χωρίς να πληρώσουν το σωστό ποσό φόρου.

Δεν μπορείτε να πληρώσετε κανέναν πέραν της ετήσιας περιόδου έκπτωσης για μια υπηρεσία που δεν έχει δίκαιη αγοραία αξία και προσπαθεί να ανταλλάξει κάτι άλλο.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι να πληρώνετε τον φίλο ή τα εγγόνια σας 500 $ την ώρα για να «καταθέσουν» στην εταιρεία σας για να αποφύγετε την πληρωμή φόρων δώρων.

Αυτό θεωρείται φορολογική απάτη και αν δεν μπορείτε να αποδείξετε τον λόγο στην IRS, αυτό το είδος ενέργειας είναι σοβαρό και μπορεί να σας υποβάλει σε ελέγχους, πρόστιμα και πιθανώς ακόμη και σε φυλάκιση.

Αν και ο μέσος φορολογούμενος ελέγχεται σπάνια. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε που θα σας κρατήσουν ενήμερους και θα ειδοποιήσουν την IRS.

Αυτές οι κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν επιπλέον παρακρατήσεις σε σύγκριση με το εισόδημά σας που ζητήσατε. μη δηλωθέντα εισοδήματα και εκπτώσεις φόρου που μπορούν να επιστραφούν Συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων που έχουν δίκαιη αγοραία αξία για τον αποδέκτη.

Εκπίπτουν φόροι τα δώρα;

Ποια είναι η ετήσια έκπτωση δώρου;

Το ετήσιο ποσό απαλλαγής για δώρα αλλάζει κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με την αύξηση και την πτώση του πληθωρισμού.

Το Έντυπο 709 του IRS αναφέρει σαφώς το ποσό των ετήσιων κρατήσεων για ένα δεδομένο φορολογικό έτος. οποιοδήποτε αριθμό δώρων Τα είδη που εμπίπτουν σε αυτό το ετήσιο όριο απαλλαγής για τον παραλήπτη δεν θα υπόκεινται σε φόρο δώρου.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αυξήσετε το ποσό που δίνετε ως δώρο χωρίς να πληρώσετε φόρους δώρου.

τόσο εσείς όσο και ο σύζυγός σας (Εάν είστε παντρεμένοι) δικαιούνται την πλήρη έκπτωση προσόδου για δώρα ανά άτομο.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να κάνετε δώρο ένα ζευγάρι Μπορείτε και οι δύο να λάβετε την πλήρη ετήσια έκπτωση χωρίς να πληρώσετε φόρους δώρων.

Ας υποθέσουμε ότι εσείς και ο σύζυγός σας θέλετε να κάνετε σε έναν φίλο σας ένα δώρο αξίας 60.000 $. που ήταν εραστές σε ένα χρόνο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενώ πληρώνετε την έκπτωση προσόδου για δώρα.

Δίνετε στο άτομο μια ετήσια έκπτωση 15.000 $ και δωρίζετε άλλα 15.000 $ στον σύντροφό του.

Ο σύζυγός σας μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα και για τα δύο μέρη και θα σας εξοικονομήσει συνολικά 60.000 $ σε ένα χρόνο. Ενώ εξακολουθεί να πληροί το ετήσιο όριο έκπτωσης και δεν υπόκειται σε φόρο δώρου.

επίσης όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Μπορείτε να κάνετε δώρο σε κάποιον για ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, φιλανθρωπία ή στον σύζυγό σας χωρίς να παρεμβαίνετε στις ετήσιες κρατήσεις.

Το ποσό της απαλλαγής από τον φόρο δώρων θα αυξηθεί μέχρι το 2026, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή. Ο αριθμός των εξαιρέσεων έχει προγραμματιστεί να μειωθεί στα προ του 2018 επίπεδα.

τελικές σκέψεις

Δώρα μετρητών, περιουσίας ή περιουσίας μπορούν να δοθούν σε ένα άτομο μέχρι το ποσό της ετήσιας παρακράτησης χωρίς να υποβάλουν ομοσπονδιακή δήλωση φόρου δώρου.

Οτιδήποτε υπερβαίνει το ετήσιο ποσό παρακράτησης πρέπει να αναφέρεται στη φορολογική σας δήλωση. Και το δώρο θα φορολογηθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει την παροχή δώρων σε άτομα με τη μορφή πληρωμής ιατρικών λογαριασμών απευθείας στον οργανισμό. άμεση πληρωμή διδάκτρων Δίνοντας δώρα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή δίνοντας δώρα στον σύζυγό σας

Μείνετε ενημερωμένοι με τις ετήσιες κρατήσεις επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της IRS και αναζητώντας μια λίστα οδηγιών στο Έντυπο 709 που δηλώνουν ξεκάθαρα τι επιτρέπεται σε κάθε δεδομένο έτος.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *