Μικρά μαύρα σκουλήκια στο ντους (τι είναι και πώς να τα ξεφορτωθείτε)

Μικρή μαυροκέφαλη κάμπια στη βροχή: Προνύμφη Χρυσαλίδας

Αν δείτε μικρά μαύρα σκουλήκια να μπαίνουν μέσα και γύρω από την αποχέτευση του ντους Αν δείτε προνύμφες μύγας υπονόμων, είναι πιθανό να τις δείτε. μέσα σε λίγες εβδομάδες Αυτές οι μικροσκοπικές προνύμφες μύγας υπονόμων εξελίσσονται σε ενήλικες μύγες υπονόμων.

Επειδή οι μύγες του υπονόμου μπορούν να ζήσουν έως και 3 εβδομάδες και τα νέα αυγά μπορούν να εκκολάπτονται κάθε 48 ώρες, είναι σημαντικό να θέσετε αυτά τα μικρά υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό.

Πριν καταλάβω τι ήταν η μύγα του υπονόμου Παρατήρησα έναν μικρό μαύρο σκόρο. στο ντους μου Θα ανοίξω το νερό και θα πετάξει μακριά. Μετά παρατήρησα δύο από αυτούς. Μετά παρατήρησα 5. Τελικά άρχισα να παρατηρώ μικρά μαύρα σκουλήκια στο ντους.

Άρχισα να βάζω δύο και δύο μαζί. Και τότε ήταν που αποφάσισα να αναλάβω δράση. Εκπαιδευτείτε για αυτά τα μικρά μαύρα ιπτάμενα έντομα και εξοντώστε τα.

Εδώ είναι τι έμαθα και τι μπορείτε να κάνετε αν βρείτε μικρά μαύρα σκουλήκια μέσα και γύρω από την αποχέτευση του ντους σας.

Τι είναι η μύγα αποστράγγισης;

μύγες υπονόμων ή σωλήνας νερού πετάει ή σωλήνας νερού πετάει ή σωλήνας νερού πετάει Γνωστό και ως μύγες αποστράγγισης. Είναι μια μικροσκοπική μύγα σκόρου, μόνο περίπου το ένα όγδοο της ίντσας μήκους. Οι περισσότερες μύγες που είδα ήταν μαύρες ή πολύ σκούρες. Αλλά μου λένε ότι μπορεί να είναι και καφέ.

Τα σώματα των μυγών του υπονόμου καλύπτονται από μακριές τρίχες και οι κεραίες τους μοιάζουν με κοντά κλαδιά φτέρης.

Οι προνύμφες μύγας αποστράγγισης μοιάζουν με μικρά μαύρα σκουλήκια σε υδρορροές.

Πού αναπαράγονται οι μύγες του υπονόμου;

Οι μύγες αποχέτευσης τείνουν να συγκεντρώνονται και να αναπαράγονται σε ακίνητα νερά, ρηχά νερά και βρώμικες αποχετεύσεις. Εάν αυτό το στάσιμο νερό βρίσκεται κοντά σε πηγή τροφής, βακτήρια και άλλη οργανική ύλη στο μπάνιο σας, έχετε βρει το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μύγες αποστράγγισης ή σκώρους.

Οι μύγες αποχέτευσης προτιμούν περιοχές που έχουν μείνει ανέγγιχτες για κάποιο χρονικό διάστημα ή γενικά δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. στην κατάστασή μου Προέρχεται από τους πίδακες των τζετ δεξαμενών μας. που σπάνια χρησιμοποιούμε

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις καταιγίδας αποτελούν τόπους αναπαραγωγής μυγών.

άλλα κοινά μέρη Εκεί που αναπαράγονται οι μύγες αποχέτευσης είναι οι κοριοί των ντους και των αποχετεύσεων του νεροχύτη. Ειδικά όταν η αποχέτευση δεν έχει χρησιμοποιηθεί για λίγο και υπάρχει νερό στα κλινοσκεπάσματα.

Εάν έχετε αχρησιμοποίητο νεροχύτη στο κατάστημα ή στο υπόγειό σας Αυτές οι αποχετεύσεις είναι τόποι αναπαραγωγής για μύγες. Αυτά τα μικροσκοπικά ιπτάμενα έντομα ευδοκιμούν στην υγρασία και τα οργανικά υπολείμματα. και μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε σχετικά καθαρούς χώρους γύρω από το σπίτι

Πώς να καταλάβετε αν έχετε μύγες αποστράγγισης

Το να γνωρίζετε εάν έχετε μύγες αποστράγγισης δεν είναι τόσο απλό όσο να κοιτάτε κάτω από την αποχέτευση του ντους και να βλέπετε μικροσκοπικά μαύρα σκουλήκια.

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μύγες αποστράγγισης στο σπίτι ή στην αποχέτευση σας, αλλά δεν είστε σίγουροι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα από τα οποία έμαθα. This OldHouse.com

Δοκιμή κολλητικής ταινίας

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν υπάρχουν ενήλικες μύγες στην αποχέτευση και πού θα αναπαραχθούν.

Καλύψτε όλες τις αποχετεύσεις με κολλητική ταινία και αφήστε το όλο το βράδυ. Η αποχέτευση πρέπει να είναι εντελώς κλειστή.

Στραγγίστε τις μύγες, ή μύγες, προσπαθήστε να βγείτε από την αποχέτευση κατά τη διάρκεια της νύχτας και παγιδευτείτε στην κολλητική ταινία καθώς βγαίνουν από την αποχέτευση.

Αυτό είναι ένα καλό τεστ για να ελέγξετε αν έχετε μύγες στην αποχέτευση. Γιατί δεν σας λέει μόνο πόσο κακή είναι η επιδημία. Αλλά σκότωσε και μερικές μύγες κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Συνιστάται να δοκιμάζετε τη κολλητική ταινία αρκετές νύχτες στη σειρά για να λάβετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη μόλυνση.

εξετάστε το έμβρυο

Οι μύγες αποστράγγισης θέλουν να γεννούν τα αυγά τους στην οργανική ύλη που συσσωρεύεται στην αποχέτευση σας. σύμφωνα με αυτό το παλιό σπίτι «Αφαιρέστε το κάλυμμα του φρεατίου. ξύστε τη λάσπη από το πλάι Στη συνέχεια, αναζητήστε τις προνύμφες που πετούν μέσα από τη γλοιώδη οπή. Αν και δεν θα βρείτε τίποτα εδώ. Αλλά αν είστε σίγουροι ότι έχετε μόλυνση Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το αυγό γεννά βαθιά στους σωλήνες σας.

Πώς να απαλλαγείτε από μύγες αποχέτευσης

Τώρα για το κομμάτι ελέγχου παρασίτων DIY, δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μύγες αποστράγγισης και τα μικροσκοπικά σκουλήκια. σέρνεται τριγύρω Το Shower Drain and Drain Roto-Rooter σας συνιστά την ακόλουθη μέθοδο για να σκοτώσετε τις μύγες αποστράγγισης και να αποστραγγίσετε τις προνύμφες της μύγας.

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση λειτουργεί σωστά.

Ρίξτε περίπου 1/2 γαλόνι νερού στην αποχέτευση όπου βλέπετε μύγες αποστράγγισης ή μικρά μαύρα σκουλήκια να συγκεντρώνονται. Υποδεικνύει ότι η αποχέτευση λειτουργεί κανονικά.

Βήμα 2: Προσθέστε ζεστό νερό

Στη συνέχεια, ρίξτε ένα μπολ με πολύ ζεστό νερό για να σκοτώσετε τις προνύμφες της μύγας αποστράγγισης Σημαντικό: Μην ρίχνετε βραστό νερό στην αποχέτευση. Επειδή το νερό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές σε ορισμένα υλικά.

Βήμα 3: Προσθέστε ξύδι ή χλωρίνη

Σημείωση: Μην προσθέτετε ούτε ξύδι ούτε χλωρίνη. επιλέξτε μόνο ένα Η ανάμειξη των δύο μαζί μπορεί να παράγει τοξικό αέριο χλώριο.

ξύδι

Ρίξτε τώρα ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στην ίδια αποχέτευση. Το ξύδι πρέπει να σκοτώνει τις προνύμφες της μύγας αποστράγγισης που εγκαθίστανται στις πλευρές του σωλήνα.

λευκαντικό

Ρίξτε το καπάκι γεμάτο χλωρίνη στην αποχέτευση. μπορεί να μην φαίνεται πολύ Αλλά ένα καπάκι γεμάτο με χλωρίνη είναι αρκετό για να σκοτώσει όποιες μύγες ή προνύμφες κρύβονται στην αποχέτευση.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές

Άλλοι τρόποι για να σκοτώσετε τις προνύμφες της λευκής μύγας

Εκτός από τη χρήση λευκού ξιδιού ή χλωρίνης. Υπάρχουν επίσης μερικά προϊόντα οικιακής χρήσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σκοτώσετε τις μύγες στην αποχέτευση και να ελέγξετε μόνοι σας τα παράσιτα.

Αλάτι, μαγειρική σόδα και αποσταγμένο λευκό ξύδι.

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι αλάτι, 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό ή βραστό νερό το επόμενο πρωί. Καθαρίστε τις αποχετεύσεις και σκοτώστε μύγες, αυγά και προνύμφες.

Πώς να αποτρέψετε την είσοδο μυγών στην αποχέτευση

Η πρόληψη και η απαλλαγή από τις χρυσές μύγες δεν είναι δύσκολη. στην πραγματικότητα Αν παίρνετε στα σοβαρά τον νεροχύτη, το ντους και την τουαλέτα σας. και αφήστε το νερό να ρέει μέσα από την αποχέτευση. Δεν θα βρείτε επιδημία.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να λείπετε από το σπίτι για μερικές εβδομάδες ή περισσότερο. Ή αν πιστεύετε ότι το περιβάλλον σας είναι επιρρεπές σε προσβολές από σκουλήκια. Σας συνιστώ να κάνετε τα εξής για να αποφύγετε ένα ξέσπασμα:

Κλείστε το καπάκι αποστράγγισης που δεν χρησιμοποιείται.

Οι σπάνια χρησιμοποιούμενες αποχετεύσεις πρέπει να καλύπτονται με πώμα αποστράγγισης ή επίπεδο καουτσούκ. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα καλύμματα αποχέτευσης στο Amazon ή στο τοπικό σας κατάστημα οικιακών βελτιώσεων.

Διατηρήστε τις αποχετεύσεις καθαρές.

Οι μύγες αποστράγγισης μπορούν να προληφθούν διατηρώντας τις αποχετεύσεις καθαρές και απαλλαγμένες από υπολείμματα σαπουνιού και λάσπη αποστράγγισης. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό αποχέτευσης μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση οργανικής ύλης γύρω από την αποχέτευση. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε καθαριστικό αποχέτευσης τη νύχτα. Όταν η αποχέτευση δεν χρησιμοποιείται για μερικές ώρες Αυτό επιτρέπει στο καθαριστικό αποχέτευσης να λειτουργεί χωρίς να ξεπλένονται οι σωλήνες και η σηπτική δεξαμενή.

Διαβάστε ακόμα: Μπαίνει το νερό της βροχής στη σηπτική δεξαμενή;

Σημείωση: Εάν έχετε σύστημα σηπτικής δεξαμενής Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία επεξεργασίας νερού πριν προσθέσετε καθαριστικό αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να βλάψει τα υγιή βακτήρια στη σηπτική σας δεξαμενή.

Εάν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικά αποχέτευσης Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα μεταλλικού σωλήνα για να διατηρήσετε το επάνω μέρος της αποχέτευσης καθαρό και να αποτρέψετε το να είναι έδαφος αναπαραγωγής για μικρές μύγες. Αφαιρέστε τη μεμβράνη ζελέ από την πλευρά της αποστράγγισης και βουρτσίστε την αποστράγγιση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *