Μπορείτε να βάλετε Jello στην κατάψυξη;

Η διαδικασία παρασκευής ζελέ περιλαμβάνει τη θέρμανση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, νερού και ζελατίνης. Δεν θέλετε λοιπόν να βάλετε το ζελέ στην κατάψυξη αφού τελειώσετε. Η κατάψυξη μπορεί να επηρεάσει την υφή του τελικού προϊόντος. Μπορεί να μην πήζει ή να είναι ελαφρώς κολλώδες ή κολλώδες.Το σπιτικό ζελέ γενικά δεν θα χαλάσει εάν φυλάσσεται στην κατάψυξη για πολλή ώρα. Αλλά η παρατεταμένη κατάψυξη μπορεί να επηρεάσει την τελική γεύση και υφή του προϊόντος σας. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε το σπιτικό σας ζελέ πιο αποτελεσματικά αφού το φτιάξετε! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε με ασφάλεια τα ζελέ και να τα απολαμβάνετε στο σπίτι σας!

Μπορεί το ζελέ να αποθηκευτεί στην κατάψυξη;

Ναι μπορείς. Βάζουμε το ζελέ σε ένα σφραγισμένο δοχείο και το παγώνουμε στην κατάψυξη. Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο για να μην πιέζει το ζελέ στα πλαϊνά του δοχείου. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου στο ζελέ και θα χαλάσει την υφή του ζελέ.

Γιατί να αποθηκεύσετε το ζελέ στην κατάψυξη;

1. Μπορείτε να παγώσετε το ζελέ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Jell-O παρασκευάζεται από νερό, ζάχαρη και ζελατίνη. Η ζελατίνη θα παραμείνει παγωμένη. Αλλά το νερό και η ζάχαρη θα διαλυθούν στο ζελέ. Καθιστά εύκολο να το βγάλετε από την κατάψυξη και να το σερβίρετε.

2. Η ζελατίνη λιώνει καλύτερα όταν παγώσει.

Η ζελατίνη δεν έχει χρόνο να σκληρύνει όπως το κανονικό παγωτό και άλλα προϊόντα. Χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά, οπότε αν βάλετε το ζελέ στην κατάψυξη λίγες ώρες αφού το φτιάξετε, είναι υπέροχο!

3. Το υπόλοιπο ζελέ μπορεί να μαζευτεί αμέσως!

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αχρησιμοποίητο ζελέ σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε ξανά ή έως και ένα μήνα.

4. Φτιάχνεται εύκολα όταν είναι παγωμένο!

με λιγότερα υλικά Ως εκ τούτου, είναι ευκολότερο να αναμειχθούν τα συστατικά μεταξύ τους και να διασφαλιστεί ότι τα συστατικά έχουν συνδυαστεί σωστά. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σβολιάσει το ζελέ ή να έχει μια περίεργη υφή.

5. Χρησιμοποιήστε λιγότερη ζάχαρη και νερό κατά την κατάψυξη.

Λιγότερη ζάχαρη και νερό σημαίνει ότι το ζελέ είναι λιγότερο γλυκό. Το οποίο είναι υπέροχο αν προσπαθείτε να τρώτε λιγότερους υδατάνθρακες όπως εγώ!

6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ζελατίνη κατά την κατάψυξη.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που το ζελέ φτιάχνεται πιο εύκολα όταν είναι κατεψυγμένο! Η ζελατίνη θα παραμείνει στην καλύτερη κατάστασή της. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερβολική ψημένη ζελατίνη.

7. Η υφή του ζελέ δεν θα αλλάξει πολύ αν παγώσει για λίγο.

Αφού παγώσει για λίγο Μπορεί να μην έχει ρυθμιστεί ακόμη πλήρως. ή κολλώδες Αλλά ακόμα βρώσιμο και χρησιμοποιήσιμο!

Πώς να αποθηκεύσετε το Jello χωρίς να παγώσει

διατηρώντας το στο ψυγείο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το ζελέ είναι να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αν φτιάξετε μικρές ποσότητες ζελέ Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο. Αν έχετε ένα μεγάλο πάρτι και θέλετε να φτιάξετε ένα μεγάλο φόρεμα Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλοίωση των τροφίμων. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα ζελέ Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ατομικά δοχεία στο ψυγείο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν φτιάξετε πολλά ζελέ. Όταν το ζελέ βγει από το ψυγείο Το ζελέ θα διαρκέσει 24 ώρες, ώστε να μπορείτε να το φτιάξετε νωρίτερα.

αφήνοντας το ζελέ να στεγνώσει

Δεδομένου ότι τα περισσότερα ζελέ είναι φτιαγμένα από νερό, Το στέγνωμα είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε την κατάψυξη του ζελέ. Μπορείτε να φτιάξετε αποξηραμένο ζαχαρωτό ζελέ ή να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε άλλες συνταγές. Στεγνώστε το ζελέ, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο. Μόλις στεγνώσει, αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο ή δοχείο. Το αποξηραμένο ζελέ μπορεί επίσης να προστεθεί σε μείγματα ή επιδόρπια όπως cheesecake. Το αποξηραμένο jaggery δεν χρησιμοποιείται μόνο για αποθήκευση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χειροτεχνίες όπως λουλούδια ζελέ ή geodesjello. Το αποξηραμένο ζελέ δεν διαρκεί πολύ. Επομένως, θα πρέπει να τελειώσετε το φαγητό μέσα σε δύο εβδομάδες.

φέρνοντας το ζελέ να παγώσει

Μια άλλη επιλογή είναι να καταψύξετε το ζελέ αν θέλετε να το διατηρήσετε για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Μπορείτε να καταψύξετε το ζελέ σε μεμονωμένα δοχεία σερβιρίσματος ή μόνο του. Μπορείτε να τα καταψύξετε σε μεγάλα δοχεία και να τα μοιράσετε όταν είστε έτοιμοι να τα φάτε. Αν παγώσετε το ζελέ Φροντίστε να σημειώσετε τις ημερομηνίες κατάψυξης και λήξης. ώστε να ξέρετε πότε να τα αφαιρέσετε. Εάν καταψύχετε το ζελέ σε ένα δοχείο σερβιρίσματος Μπορείτε να ρίξετε το ζελέ στο φούρνο μικροκυμάτων όταν είστε έτοιμοι να το φάτε. Για τυχόν σταγόνες, φροντίστε να τοποθετήσετε το δοχείο σε ένα μπολ ή σε μια χαρτοπετσέτα. Μπορείτε επίσης να παγώσετε το ζελέ σε φορμάκια για φρυγανιά. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να διασκεδάσετε τα παιδιά.

Χρησιμοποιήστε καλούπια Jell-O για να μην παγώσουν.

Αν θέλετε να κάνετε ένα μικρό τζελοπάρτι ή ανακατέψτε το ζελέ με άλλα συστατικά Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλούπια Jell-O, αν και το ζελέ κάνει ένα υπέροχο επιδόρπιο. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε αλμυρά πιάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από καλούπια ζελέ για να φτιάξετε ορεκτικά, επιδόρπια και αλμυρά πιάτα. Το υπέροχο με τα καλούπια ζελέ είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε το ζελέ χωρίς να το παγώσετε. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο ημέρες. Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.Τα καλούπια ζελέ είναι επίσης υπέροχα για πάρτι. Μπορείτε να φτιάξετε σφηνάκια ζελέ σε καλούπια ζελέ και να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Οφέλη από την αποθήκευση Jaggery χωρίς κατάψυξη

Η αποθήκευση του ζελέ χωρίς κατάψυξη έχει κάποια πλεονεκτήματα: Πρώτον, μπορείτε να φτιάξετε το ζελέ νωρίτερα για να το σερβίρετε όταν έρχονται οι καλεσμένοι. γιατί το ζελέ δεν παγώνει Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένετε να λιώσει το ζελέ πριν το σερβίρετε. Δεύτερον, μπορείτε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες ζελέ χωρίς να ανησυχείτε μήπως χαλάσει. Τρίτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. χωρίς να ανησυχείτε για το πάγωμα του ζελέ. Αυτό είναι υπέροχο εάν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα στο ζελέ σας ή να χρησιμοποιήσετε φρέσκα βότανα.

κύκλο σε χαρτί κεριού

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το ζελέ χωρίς να το παγώσετε είναι να το τυλίξετε σε κερωμένο χαρτί. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε γυάλινα ή πλαστικά δοχεία. Φροντίστε να το τυλίξετε σε κερωμένο χαρτί για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​και χωρίς βακτήρια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το ζελέ για έως και πέντε ημέρες σε αυτά τα δοχεία. Αν έχεις πολύ τζάγκερ Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο για δύο εβδομάδες. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρό ζελέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αποθηκεύσετε προκατασκευασμένα τρόφιμα, όπως μάφιν ή μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους χαρτιού. να τυλίξεις το ζελέ σου

χρησιμοποιώντας αεροστεγή δοχεία

Τα αεροστεγή δοχεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα ζελέ χωρίς να τα καταψύξετε. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο δοχείο για έως και δύο εβδομάδες και δεν θα χαλάσει. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε καθαρά και με ετικέτα δοχεία, ώστε να γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας. Φροντίστε όμως το δοχείο να είναι μακριά από θερμότητα. Αν κρατήσετε το ζελέ σε αεροστεγές δοχείο Τοποθετήστε χαρτομάντιλο ανάμεσα στις στρώσεις. Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας στο δοχείο και την καταστροφή του ζελέ. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το ζελέ σε πλαστικά δοχεία. Φροντίστε όμως να μην είναι πλαστικό κατάλληλο για τρόφιμα.

συμπέρασμα

Το Jello είναι ένα νόστιμο και γιορτινό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας. Μπορείτε να το φτιάξετε σε μεγάλες ομάδες και να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ωστόσο, πρέπει να αποθηκεύσετε το ζελέ σας προσεκτικά για να το διατηρήσετε φρέσκο. Το Jello φτιάχνει σνακ, επιδόρπια ή λιχουδιές για πάρτι. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με όποια γεύση θέλετε και να χρησιμοποιήσετε φρέσκα υλικά για να το διατηρήσετε υγιές. Αν θέλετε να διατηρήσετε το ζελέ και να το διατηρήσετε φρέσκο Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *