Μπορείτε να κόψετε κρέας σε ξύλο κοπής;

Οι σανίδες κοπής είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε σπίτι με κουζίνα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης στην κουζίνα σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε κάποιον στην οικογένειά σας που είναι ευαίσθητος στη γλουτένη ή σε άλλες τροφικές αλλεργίες. Οι ξύλινες σανίδες κοπής είναι πιο ανθεκτικές από τις πλαστικές ή τις σανίδες κοπής γυαλιού επειδή είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν. Το ξύλο είναι πιο καθαρό από άλλα υλικά. Έτσι δεν λερώνει και δεν σβολιάζει γρήγορα. Για αυτούς και άλλους λόγους Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σανίδα κοπής αντί για μια πλαστική. Τι να κάνετε όμως όταν κόβετε ωμό κρέας; Αυτό σημαίνει ότι οι ξύλινες σανίδες κοπής δεν είναι κατάλληλες για αυτή τη δουλειά; Ας δούμε γιατί συνέβη αυτό. Και είναι ασφαλές να κόψετε κρέας σε ξύλινη σανίδα κοπής;

Μπορείτε να κόψετε κρέας σε ξύλινη σανίδα κοπής;

Ναι, σίγουρα μπορείτε να κόψετε το κρέας σε ξύλινο ξύλο κοπής.Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση ξύλινης σανίδας κοπής είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και να μειώσετε τον κίνδυνο τροφιμογενών ασθενειών. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. και μη πορώδες Έτσι δεν απορροφά υγρά ή βακτήρια όπως άλλα υλικά (π.χ. πλαστικό).

Είναι λάθος να κόβουμε κρέας σε ξύλινη σανίδα κοπής;

1. Η χρήση ξύλινης σανίδας κοπής για την προετοιμασία φαγητού δεν είναι ασφαλής.

Πολλές ξύλινες σανίδες κοπής κατασκευάζονται από ημιτελές ξύλο. που μερικές φορές ονομάζεται ξύλο «Ημιτελές» ή «ακατέργαστο» σημαίνει ότι το ξύλο δεν έχει βαφτεί ή βερνικωθεί. και μπορεί να περιέχει φυσικά έλαια που είναι συχνά επιβλαβή για την υγεία των χειριστών ξύλου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν είναι ασφαλές για την προετοιμασία του φαγητού.

2. Οι ημιτελείς ξύλινες σανίδες κοπής δεν είναι ασφαλείς για την προετοιμασία των τροφίμων.

Το ημιτελές ξύλο δεν είναι ασφαλές για χρήση στην παρασκευή τροφίμων. αν και είναι ανθεκτικό Αλλά εξακολουθεί να είναι μαλακό και πορώδες. Αυτό το καθιστά ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Για παράδειγμα, εάν κόβετε ωμό κρέας σε μια ημιτελή σανίδα. Μπορεί να ρέει χυμός και η σανίδα μπορεί να σπάσει ή να σπάσει. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς οι ρωγμές ή οι ρωγμές μπορούν να πνίξουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια.

3. Οι σανίδες κοπής μπορεί να περιέχουν τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη και τολουόλιο.

Οι σανίδες κοπής είναι συχνά κατασκευασμένες από ξύλο που έχει επικαλυφθεί με ρητίνη ή βερνίκωμα πριν από την κατασκευή. Δυστυχώς, αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν επιβλαβή συστατικά όπως φορμαλδεΰδη και τολουόλιο. Και οι δύο ουσίες είναι γνωστές καρκινογόνες και τοξικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Γιατί να μην κόψετε το κρέας σε μια ξύλινη σανίδα;

1. Πορώδες ξύλο

Το ξύλο είναι μια καλή επιλογή για σανίδες κοπής γιατί είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Αλλά είναι επίσης πορώδες. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο θα απορροφήσει μέρος του νερού από το φαγητό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων και μόλυνση του φαγητού σας. Στα βακτήρια περιλαμβάνονται το E.coli, η Salmonella και ο Staphylococcus aureus (μια κοινή λοίμωξη του δέρματος). κινδυνεύεις να αρρωστήσεις

2. Μπορεί να λερωθεί με χυμό ωμού κρέατος.

Τα βακτήρια που αναφέρονται παραπάνω βρίσκονται κυρίως στο ωμό κρέας και στο χυμό που βγαίνει από το κρέας όταν κόβεται. Αυτοί οι χυμοί λερώνουν το ξύλο και δεν αφαιρούνται εύκολα. Μπορούν να λερώσουν τις σανίδες κοπής σας και να μπουν στο φαγητό σας εάν δεν τις καθαρίσετε σωστά.

3. Τα βακτήρια από το ωμό κρέας μπορεί να χαλάσουν.

Τα βακτήρια που αναφέρονται παραπάνω βρίσκονται κυρίως στο ωμό κρέας και στο χυμό που βγαίνει από το κρέας όταν κόβεται. Αυτοί οι χυμοί λερώνουν το ξύλο και δεν αφαιρούνται εύκολα. Μπορούν να λερώσουν τις σανίδες κοπής σας και να μπουν στο φαγητό σας εάν δεν τις καθαρίσετε σωστά.

Μπορεί να περιστραφεί η σανίδα πριν κόψετε το κρέας;

  1. Το ξύλο απορροφά υγρά, έλαια και χυμούς από το κρέας πιο εύκολα από τις πλαστικές ή γυάλινες σανίδες. γιατί το ξύλο είναι πορώδες Αυτό σημαίνει ότι το νερό μπορεί να εισχωρήσει και να προκαλέσει τη σήψη του ξύλου. Εάν κόβετε ωμό κρέας σε ξύλινο ξύλο κοπής Γυρίζετε το ξύλο κοπής κάθε λίγα λεπτά για να διατηρείται το κρέας στεγνό.
  2. Τα βακτήρια στο ωμό κρέας μπορούν να προκαλέσουν οσμές και λεκέδες στα σανίδια κοπής. καθώς και όλες τις σανίδες κοπής Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά ξύλο για ωμό κρέας Θα πρέπει να το διατηρείτε καθαρό και να απολυμαίνετε τακτικά. Πλένετε τα χέρια σας αφού χειριστείτε ωμό κρέας σε ξύλο κοπής. για την πρόληψη της εξάπλωσης των βακτηρίων από το ένα μέρος στο άλλο
  3. Το ξύλο σκίζεται όταν το κόβεις με τσεκούρι ή μαχαίρι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό εάν χτυπήσετε κατά λάθος τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο με το μαχαίρι ενώ κόβετε μεγάλα κομμάτια κρέατος.
  4. Το ξύλο είναι ένα πορώδες υλικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει οσμές και υγρά από τα τρόφιμα. Και αν δεν καθαρίζετε σωστά την πλακέτα μετά από κάθε χρήση, Το ξύλο θα έχει άσχημη γεύση.
  5. Οι ξύλινες σανίδες κοπής δεν συνιστώνται για ωμό κρέας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα βακτηριακής μόλυνσης από ωμό κρέας ή άλλες πηγές όπως κατοικίδια ή άτομα με κακή υγιεινή. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξύλινο ξύλο κοπής για ωμό κρέας Πλύνετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό. και αποστειρώνεται και στεγνώνει μεταξύ των χρήσεων.

συμπέρασμα

Συνολικά, είναι καλύτερο να ψιλοκόψετε τα λαχανικά σε μια ξύλινη σανίδα κοπής και να ψιλοκόψετε το κρέας σε πλαστικό. Οι ξύλινες σανίδες κοπής είναι κατάλληλες για πολλές εργασίες κουζίνας. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για τεμαχισμό κρέατος. Αν κόβετε ωμό κρέας Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πλαστικές σανίδες κοπής γιατί είναι λιγότερο πιθανό να φιλοξενούν βακτήρια από τις ξύλινες σανίδες κοπής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε σανίδες κοπής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για τον προορισμό του.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *