Μπορώ να τροποποιήσω μια φορολογική δήλωση πριν από 5 χρόνια; –

Εάν ο φορολογούμενος θεωρεί ότι έχει κάνει λάθος στη φορολογική του δήλωση Οι τροποποιήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται χρησιμοποιώντας το Έντυπο 1040-X, το οποίο μπορεί να διορθώσει λάθη ή παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση στοιχείων για το εν λόγω φορολογικό έτος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φορολογούμενοι δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αυτό το έντυπο: Εάν η IRS εντοπίσει ένα μαθηματικό σφάλμα στην αρχική φορολογική δήλωση. Μπορεί να διορθώσει λάθη και να διορθώσει απλήρωτους φόρους.

Μπορούν να γράψουν στον φορολογούμενο και να ζητήσουν τυχόν χρονοδιαγράμματα ή έντυπα που δεν παρέχονται.

Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να τροποποιήσουν τη δήλωση 1040-X, εάν προκύψουν αυτές οι καταστάσεις.

Εάν οι φορολογούμενοι λάβουν ειδοποίηση από την IRS, θα πρέπει να ανατρέξουν στα στοιχεία επικοινωνίας στην ειδοποίηση για να επιλύσουν το σφάλμα απευθείας με την IRS.

Πρέπει να υποβάλετε μια δήλωση διορθώσεων εάν έχετε:

  • Λάβατε ένα άλλο έντυπο W-2 ταχυδρομικώς από την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης. Αυτή είναι μια τροποποιημένη φόρμα W-2.
  • Λάβατε επιπλέον 1099 έντυπα στη φορολογική σας δήλωση.
  • Εξαρτάται από τη φορολογική σας δήλωση που γνωρίζετε τώρα ότι δεν πρέπει να τη διεκδικήσετε.
  • Δεν υπάρχουν εξαρτημένες αξιώσεις στη φορολογική σας δήλωση.
  • Η κατάσταση κατάθεσης εφαρμόστηκε εσφαλμένα και πρέπει να διορθωθεί.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή τροποποιημένης φορολογικής δήλωσης;

Υπάρχουν περιορισμοί στην αξίωση επιστροφής χρημάτων με τροποποιημένη φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι εάν υποβάλετε αίτηση επιστροφής χρημάτων μετά από αυτήν την προθεσμία, Δεν θα δικαιούστε να διεκδικήσετε αυτήν την επιστροφή χρημάτων.

Εάν ο φορολογούμενος έχει υποβάλει τροποποιημένη δήλωση και αναμένει να υπαναχωρήσει Πρέπει να υποβληθεί εντός τριών ετών από την ημερομηνία λήξης της αρχικής φορολογικής δήλωσης. ή εντός δύο ετών από την καταβολή του φόρου από τον φορολογούμενο στο παρόν έντυπο.

Οποιαδήποτε ημέρα αργότερα είναι η προθεσμία για την επιστροφή φόρου του φορολογούμενου.
Εάν ο φορολογούμενος υποβάλει τη δήλωση πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας θεωρείται ότι έχει υποβάλει τη δήλωση εντός της προθεσμίας.

Αν ο φορολογούμενος γίνει «Οικονομική αναπηρία» ως αποτέλεσμα ιατρικής ή ψυχικής πάθησης. Η περίοδος επιστροφής χρημάτων θα ανασταλεί.

Η «οικονομική ανεπάρκεια» είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση για τους φορολογούμενους και όλοι οι ορισμοί θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά πριν από την εφαρμογή.

Υπάρχει μια αξιοσημείωτη εξαίρεση από το αποδεκτό όριο των τριών ετών: Επιτρέπεται στους φορολογούμενους μεγαλύτερη περίοδος για να διεκδικήσουν ζημίες από επισφαλείς απαιτήσεις ή άχρηστες εξασφαλίσεις. ή εκπτώσεις φόρου ή εκπτώσεις στο εξωτερικό.

Εάν πιστεύετε ότι ο εν λόγω φορολογούμενος μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από την κανονική 3ετή παραγραφή, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε επαγγελματία φοροτεχνικό για επιβεβαίωση.

Τι γίνεται εάν ο φορολογούμενος θέλει τροποποιημένη φορολογική δήλωση;

Τι γίνεται εάν ο φορολογούμενος επιθυμεί τροποποιημένη επιστροφή φόρου;

Εάν ζητάτε επιστροφή φόρου για τον φορολογούμενο με τροποποιημένη επιστροφή φόρου, Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

  • προτού ταχυδρομήσετε μια τροποποιημένη δήλωση Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο φορολογούμενος έχει περιμένει την πλήρη επεξεργασία της αρχικής δήλωσης.
  • Οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμα να εξαργυρώσουν την αρχική επιταγή επιστροφής χρημάτων. Ακόμα κι αν ληφθούν πρόσθετες επιστροφές χρημάτων από την αναθεωρημένη έκδοση επιστροφής.
  • Εάν η αξίωση δεν διεκπεραιωθεί εντός 45 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ανάκλησης Ενδέχεται να απαιτείται να πληρώσει τόκους για απαιτήσεις.
  • 8-16 εβδομάδες είναι ο τυπικός χρόνος που απαιτείται για τη λήψη τυχόν διορθωτικών ενεργειών. στην επιστροφή φόρου

Τι γίνεται εάν ο φορολογούμενος πληρώσει μια τροποποιημένη επιστροφή;

Εάν στην τροποποιημένη φορολογική σας δήλωση είναι σαφές ότι ο φορολογούμενος πλέον χρωστάει χρήματα. Οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν το Έντυπο 1040-X και να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό μέχρι την ημερομηνία λήξης του Απριλίου για να αποφύγουν τόκους και πρόστιμα.

Εάν ο φορολογούμενος δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό μέχρι την ημερομηνία λήξης του Απριλίου Οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν τροποποιημένη φορολογική δήλωση ανεξαρτήτως.

Ο φορολογούμενος πρέπει να καταβάλει το ποσό που μπορεί να καταβληθεί στο Τμήμα Εσόδων εντός καθορισμένης προθεσμίας. Αυτό συμβαίνει επειδή το IRS χρησιμοποιεί τροποποιημένες φορολογικές δηλώσεις για να υπολογίσει και να χρεώσει τόκους στο συνολικό ποσό των οφειλόμενων φόρων.

Προσφέρουν διαφορετικούς τύπους επιλογών πληρωμής. Εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου.

Ποια είναι η τροποποιημένη κατάσταση επιστροφής;

Εάν θέλετε να ελέγξετε την πρόοδο της αναθεωρημένης επιστροφής, Πού είναι η αναθεωρημένη επιστροφή μου;

Προσδιορίστε πόσο μακριά έχετε φτάσει με τα διαδικτυακά εργαλεία ή τον αριθμό χωρίς χρέωση 866-464-2050, κάτι που μπορεί να γίνει τρεις εβδομάδες μετά την υποβολή ενός τροποποιημένου αιτήματος επιστροφής.

με αυτόν τον τρόπο Εισαγάγετε τον ΑΦΜ σας. Αυτός μπορεί να είναι ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισής σας. καθώς και την ημερομηνία γέννησής σας και τον ταχυδρομικό σας κώδικα για να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Αφού εγκριθούν αυτά Μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας για να προσδιορίσετε την κατάσταση της τροποποιημένης επιστροφής φόρου.

Η επεξεργασία των τροποποιημένων επιστροφών ενδέχεται να χρειαστούν έως και 16 εβδομάδες. και για έως και τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία που θα το υποβάλετε για εγγραφή στο σύστημα IRS.

Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την IRS, εκτός εάν σας έχει δοθεί ειδική σχετική οδηγία.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *