Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός CPA και ενός CFA; –

Η φροντίδα των οικονομικών σας μπορεί να είναι δύσκολη. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 40% των Αμερικανών αντιμετωπίζει κάποια μορφή οικονομικής δυσκολίας.

για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε CPA και CFA. Αυτοί οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να επαναξιολογήσουν τα οικονομικά τους.

Εάν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με έναν από αυτούς τους επαγγελματίες Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ CPA και CFA. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε εάν θα εργαστείτε για CPA έναντι CFA.

Τι είναι το CPA;

Η CPA είναι ορκωτός λογιστής. Οι Ορκωτοί Λογιστές δίνουν τις εξετάσεις από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών, γνωστό και ως σύστημα AICPA. Ο οργανισμός είναι γνωστός για τις ικανότητές του που βοηθούν τους CPA να έχουν υψηλή εκτίμηση.

Ένας ορκωτός λογιστής είναι ειδικός στην παροχή συμβουλών σχετικά με τη φορολογική νομοθεσία. Απαιτούν αυστηρή κατάρτιση και εκτενή εκπαίδευση για να χειρίζονται σωστά τις οικονομικές καταστάσεις και τις αναλύσεις.

Οι λογιστές που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να εργαστούν με πελάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του AICPA. Η εξέταση μπορεί να λάβει χώρα και στις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, εφόσον αυτή η πολιτεία έχει εξουσιοδότηση να διεξάγει το διαγώνισμα.

Αν και το τεστ αναπτύσσεται και διανέμεται από την AICPA, κάθε κράτος έχει απαιτήσεις αδειοδότησης για τη δοκιμή. Αυτό σημαίνει ότι θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την τοποθεσία εξέτασης.

Γιατί να εργαστείτε με ένα CPA;

Η συνεργασία με ένα CPA μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη. Για ένα πράγμα, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο. Γιατί αυτοί οι επαγγελματίες ξέρουν να κάνουν φόρους. Έτσι μπορούν να κάνουν τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα από εσάς.

Μειώνει επίσης τη φορολογική σας υποχρέωση. Ένας CPA έχει τη γνώση για να βεβαιωθεί ότι οι φόροι σας πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Και πληρώνετε το σωστό ποσό κάθε χρόνο. Επιπλέον, σας βοηθούν να λάβετε καλύτερη επιστροφή φόρου.

Λάβετε υπόψη ότι οι CPA μπορούν να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις και να αποφύγετε πρόστιμα. Γιατί ξέρουν πώς λειτουργούν οι φόροι. Διασφαλίζουν ότι συμμορφώνεστε με τους κανόνες και αποφεύγετε πρόστιμα και κυρώσεις.

Τέλος, μια CPA αφαιρεί το άγχος της φορολογικής περιόδου. Σας βοηθούν να προετοιμαστείτε για τη φορολογική προθεσμία. Αυτό διασφαλίζει ότι είστε έτοιμοι όταν φτάσει η ημερομηνία λήξης.

Γιατί να γίνεις CPA;

Είστε στην άλλη πλευρά της εξίσωσης και σκέφτεστε να γίνετε CPA; Η τέλεια επιλογή! Η απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού θα σας δώσει ένα αποτελεσματικό ξεκίνημα σταδιοδρομίας.

Το να γίνετε CPA είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την καριέρα σας. Επειδή η πιστοποίηση CPA είναι ένα πολύτιμο προσόν. στην πραγματικότητα Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα προσόντα που μπορεί να επιτύχει ένας λογιστής.

Τα άτομα με CPA έχουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Για παράδειγμα, έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζονται σε πολυεθνικές εταιρείες.

Εάν ο στόχος σας είναι να εργαστείτε σε μία από τις τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες, είναι απαραίτητο να γίνετε CPA. Αυτό δείχνει ότι έχετε την τεχνογνωσία που χρειάζονται αυτές οι επιχειρήσεις.

Τι είναι τα CFA;

Ένας CFA, ή Certified Financial Analyst, είναι ένα άτομο που ειδικεύεται σε υπηρεσίες στρατηγικής συμβουλευτικής και χρηματοοικονομικού σχεδιασμού στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Για να γίνετε CFA, πρέπει να λάβετε μέρος στην εξέταση Certified Financial Planner.

Αυτή η εξέταση είναι ένα μάθημα πιστοποίησης που προσφέρεται από το Board of Certified Financial Planners ή το CFP Board στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μια θυγατρική αυτού του οργανισμού βρίσκεται στην Ινδία.

Το να είσαι CFA είναι ένα σημάδι αριστείας και ποιότητας. Τα άτομα με άδειες CFA αναγνωρίζονται για την τεχνογνωσία τους σε όλο τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα σπουδών CFA ενσωματώνει αυστηρές εξετάσεις, εμπειρία, ηθικά και ακαδημαϊκά πρότυπα. Οι απόφοιτοι αυτού του προγράμματος έχουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών στους τομείς τους.

Γιατί να εργαστείτε για ένα CFA;

Η συνεργασία με ένα CFA σας προσφέρει πολλά οφέλη. Πρώτον, ένα CFA θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας. Και να έχετε πάντα αρκετά εφεδρικά μετρητά για εξοικονόμηση. συνταξιοδοτικό προγραμματισμό ή επένδυση

μιλάμε για επενδύσεις Εάν έχετε ήδη επενδύσεις, η πρόσληψη ενός CFA είναι μια καλή επιλογή. Αυτοί οι ειδικοί ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας και να αυξήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Ειδικεύονται στην παροχή επαγγελματικών συμβουλών όταν αισθάνεστε χαμένοι. Εάν είστε σε δύσκολη θέση με τα οικονομικά σας και δεν ξέρετε πώς να βρείτε μια διέξοδο, το CFA μπορεί να σας βοηθήσει. Θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα και να βγείτε από την άλλη πλευρά.

Τέλος, το CFA μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Γιατί ξέρουν πώς να σε βοηθήσουν να αυξήσεις το εισόδημά σου. Μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Γιατί να γίνεις CFA;

Εάν βρίσκεστε στην άλλη όψη του νομίσματος και σκέφτεστε να γίνετε CFA, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πολλά οφέλη.

Το να γίνεις CFA είναι γενικά μία από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις στα χρηματοοικονομικά. Είναι ένα πιστοποιητικό παγκοσμίως αναγνωρισμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προσόντα σας για να εργαστείτε στο εξωτερικό.

Το πιστοποιητικό έχει επίσης απονεμηθεί το χρυσό πρότυπο. Θεωρείται το πιο αξιόπιστο βραβείο που υποστηρίζει τις καλές επιχειρηματικές πρακτικές και τη βιωσιμότητα.

Οι επαγγελματίες με πιστοποίηση CFA κερδίζουν υψηλότερους μισθούς σε όλους τους κλάδους. Η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης είναι ένας γρήγορος δρόμος για εξαψήφιο μισθό στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Βασικές διαφορές μεταξύ CPA και CFA

Τώρα που έχετε μια βασική ιδέα για το τι είναι το CFA και τι είναι το CPA, ας δούμε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαφορά μεταξύ CPA και CFA.

κριτήριο

Η πρώτη σημαντική διαφορά μεταξύ ενός CFA και ενός CPA είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε επαγγελματίας. Για να γίνετε CFA, πρέπει να έχετε πτυχίο ή μεταπτυχιακό και γνώσεις οικονομικού σχεδιασμού.

Για να περάσετε τις εξετάσεις CPA, πρέπει να έχετε το ισοδύναμο ενός τίτλου σπουδών 5 ετών, που παραδοσιακά σημαίνει πτυχίο 4 ετών και μεταπτυχιακό.

οργάνωση οργάνωσης

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ CFA και CPA είναι ο οργανισμός που παρέχει αυτές τις πιστοποιήσεις.

Η εξέταση CPA ρυθμίζεται και ελέγχεται από το AICPA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η επιτροπή επιβλέπει την πιστοποίηση όλων των CPA και θέτει πρότυπα για αυτούς τους επαγγελματίες.

Οι CPA δεν εποπτεύονται από τον ίδιο οργανισμό. Αντίθετα, η εξέταση CPA ρυθμίζεται και ελέγχεται από το συμβούλιο CFP ή το συμβούλιο πιστοποιημένων οικονομικών σχεδιαστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

μέθοδος μελέτης

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τα προσόντα CPA και CFA λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά.Το πρόγραμμα σπουδών CPA χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές εξετάσεις. Αυτές οι επιλογές είναι:

 • Επιθεώρηση και πιστοποίηση (AUD)
 • Χρηματοοικονομική Λογιστική και Αναφορά (FAR)
 • Κανονισμός (REG)
 • Επιχειρηματικό περιβάλλον και έννοιες (BEC)

Οι υποψήφιοι πρέπει να επιτύχουν μια επιτυχία και στις τέσσερις εξετάσεις για να πιστοποιηθούν. Η CPA μπορεί να δώσει εξετάσεις σε διαφορετικές ημέρες. Γιατί συνήθως δεν δίνουν εξετάσεις ταυτόχρονα.

Από την άλλη πλευρά, οι εξετάσεις πιστοποίησης CFA είναι πολύ απλές.Σαν CFA, χρειάζεται να λάβετε μόνο ένα επίπεδο της εξέτασης, το οποίο συνήθως γίνεται σε μια μέρα.

διάρκεια μαθήματος

λόγω της δομής της εξέτασης Η διάρκεια των μαθημάτων CPA και CFA δεν είναι η ίδια. Τα άτομα που αναζητούν αυτά τα προσόντα θα έχουν διαφορετικά χρονικά πλαίσια για να σπουδάσουν και να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι CPA συνήθως ολοκληρώνουν τα προσόντα τους μέσα σε ενάμιση χρόνο. Αυτό περιλαμβάνει τη μελέτη και την επιτυχία και των τεσσάρων εξετάσεων.

Αντίθετα, τα CFA γενικά χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν. Η διάρκεια ενός τυπικού μαθήματος CFA, η εκμάθηση και η συμμετοχή στις εξετάσεις διαρκεί περισσότερο.

σειρά μαθημάτων

Όποιος θέλει να αποκτήσει πιστοποιητικό CFA ή CPA πρέπει να ολοκληρώσει ένα εισαγωγικό μάθημα. Βοηθά κάθε άτομο να προετοιμαστεί για τα θέματα που καλύπτονται στην τελική εξέταση.

Γενικά, τα μαθήματα CPA καλύπτουν τα ακόλουθα θέματα:

 • Ομοσπονδιακή φορολογία
 • προσωπική ομοσπονδιακή φορολογία
 • Δεοντολογία και γενικές αρχές επαγγελματικής ευθύνης
 • εταιρική διακυβέρνηση
 • λογαριασμό οικονομικών καταστάσεων
 • Οικονομικές Έννοιες και Ανάλυση

Τα θέματα που καλύπτονται σε ένα μάθημα CFA ποικίλλουν πολύ. Το μάθημα CFA συνήθως καλύπτει τα ακόλουθα θέματα:

 • Γενικές Αρχές Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού
 • Επαγγελματικές πρακτικές και κανονισμοί
 • Συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις και προγραμματισμός εισοδήματος
 • φορολογικό σχεδιασμό
 • επενδυτικό σχεδιασμό
 • σχεδιασμός περιουσίας
 • Διαχείριση Κινδύνων και Ασφαλιστικός Σχεδιασμός
 • προγραμματισμός σπουδών

Τα θέματα για αυτά τα μαθήματα ευθυγραμμίζονται με τα επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται για να εκτελεστούν ως CPA ή CFA, καθώς αυτές οι θέσεις εργασίας είναι διαφορετικές. Η πορεία λοιπόν είναι διαφορετική.

τέλος εξέτασης

Το να γίνετε CPA ή CFA δεν είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα, η λήψη κάποιας από αυτές τις πιστοποιήσεις κοστίζει αρκετά.

Τα ποσά που πληρώνουν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν τα τέλη άδειας, τα τέλη εγγραφής, τα τέλη αίτησης και τα τέλη εξέτασης. Για το CFA, ισχύουν πρόσθετα τέλη ανάλογα με το πόσο νωρίς ή αργά εγγραφείτε για την εξέταση.

Η ολοκλήρωση της πιστοποίησης CPA κοστίζει γενικά 1.500 $, ως CFA κοστίζει μεταξύ 825 $ και 1.025 $ όταν εγγραφείτε για το μάθημα.

δουλειά

Μόλις κερδίσετε την πιστοποίηση CPA ή CFA, θα πληροίτε τα κριτήρια για μια νέα καριέρα. Θέσεις εργασίας μπορούν να λάβουν αυτά τα άτομα ανάλογα με την πιστοποίηση που έχουν λάβει.

Οι Ορκωτοί Λογιστές μπορούν να διοριστούν σε:

 • γενικός Λογιστής
 • οικονομικός αναλυτής
 • Ο εσωτερικός ελεγκτής
 • ιατροδικαστής λογιστής
 • οικονομικός σύμβουλος

Οι θέσεις εργασίας που μπορεί να αποκτήσει ένα CFA είναι ελαφρώς διαφορετικές. Οι CFA μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας σε:

 • επενδυτικός σχεδιαστής
 • διαχειριστής κινδύνου
 • λογιστής
 • κτηματολόγος
 • καταστατικό διαχειριστή ταμείου
 • προγραμματιστής συνταξιοδότησης

Οι CPA μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας στον τομέα της χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και ανάλυσης, αλλά οι CFA δεν μπορούν να εργαστούν ως λογιστές, καθώς οι CFA δεν έχουν τις λογιστικές γνώσεις που απαιτούνται για αυτά τα επαγγέλματα.

δυσκολία

Απλά επειδή οι πιστοποιήσεις CPA και CFA απαιτούν να παρακολουθήσετε εξειδικευμένα μαθήματα. Δεν σημαίνει ότι και οι δύο έχουν την ίδια δυσκολία. Αν και παρόμοιες, η δυσκολία αυτών των εξετάσεων δεν είναι η ίδια.

Λιγότεροι από αυτούς που περνούν τις εξετάσεις CFA με σωστή εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους μπόρεσαν να δώσουν ξανά την εξέταση και να ολοκληρώσουν την εξέταση με επιτυχία.

Τα καλά νέα είναι ότι το ποσοστό επιτυχίας για την εξέταση CPA είναι ελαφρώς υψηλότερο. Το ποσοστό επιτυχίας για αυτήν την εξέταση είναι πάνω από 60%, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα έχουν μεγάλες πιθανότητες να αποκτήσουν πιστοποίηση CFA.

ημέρα εξετάσεων

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων ποικίλλουν και για τις πιστοποιήσεις CPA και CFA. Οι υποψήφιοι δίνουν εξετάσεις σε διαφορετικές περιόδους του έτους ανάλογα με την πιστοποίηση που θέλουν.

Η CPA διεξάγει την εξέταση χρησιμοποιώντας μια μορφή συνεχούς δοκιμής. Δηλαδή η εξέταση είναι ανοιχτή συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία εξέτασης.

Αλλά το CFA πρέπει να εγγραφεί για τις εξετάσεις σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι εξετάσεις CFA συνήθως διεξάγονται τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο.Οι υποψήφιοι μπορούν να ξαναγράψουν τις εξετάσεις τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Χρειάζομαι CFA ή CPA;

Δεν είστε σίγουροι εάν ένα CFA ή CPA είναι το καλύτερο για εσάς ή την επιχείρησή σας; Η απάντηση εξαρτάται από το γιατί τους προσλαμβάνετε. Ας δούμε ποιον ειδικό πρέπει να χρησιμοποιήσετε και πώς να αποφασίσετε.

προγραμματισμός των δημοσίων οικονομικών

Έχετε φροντίσει για τον οικονομικό σας προγραμματισμό; Με άλλα λόγια, γη, ασφάλιση, φόροι, ταμεία εκπαίδευσης. Και η σύνταξή σας έχει ολοκληρωθεί;

Οι περισσότερες απαντήσεις είναι «όχι». Το να καθίσετε και να δημιουργήσετε ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο είναι περίπλοκο και απαιτεί πολλά κινούμενα μέρη.

Εάν θέλετε να θέσετε αυτά τα έργα υπό έλεγχο, ένας CFA είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας για να μιλήσετε. Οι CFA διαθέτουν οικονομική τεχνογνωσία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορούν να παρέχουν στους πελάτες ακριβείς συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί οικονομικοί σχεδιαστές, ωστόσο, ποιος θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Μερικοί από τους γενικούς στόχους περιλαμβάνουν:

 • συνταξιοδοτικό προγραμματισμό
 • Εξοικονομήστε χρήματα για μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
 • αγόρασε ένα σπίτι
 • Παραλαβή του ασφαλιστικού ποσού
 • επένδυση

Ένας οικονομικός προγραμματιστής είναι διαθέσιμος για να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτούς τους στόχους και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα χρήματά σας.

μειώσει το χρέος

Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε χρέος στο χέρι. Είτε παίρνετε δάνειο είτε εξοφλείτε το χρέος πιστωτικής κάρτας. Ένας οικονομικός αναλυτής μπορεί να σας βοηθήσει εδώ.

Οι CFA έχουν βαθιά τεχνική εμπειρία και οικονομική γνώση. Ξέρουν πώς να δίνουν συμβουλές και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το χρέος σας και να αρχίσετε να χτίζετε μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους.

Τα CFA είναι εξαιρετικά για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων. Μπορούν να σας δώσουν εκπαίδευση που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις οικονομικές σας συνήθειες και να αποφύγετε να επιστρέψετε στο χρέος στο μέλλον.

λογιστική

Είτε πρόκειται για λογιστικές, επαγγελματικές ή προσωπικές ανάγκες. Το καλύτερο είναι να το αφήσετε στα χέρια ενός CPA. Ένας CPA μπορεί να απαντήσει σε φορολογικές ερωτήσεις και να χειριστεί λογιστικές και λογιστικές υπηρεσίες. Έχουν πολύ τεχνική κατανόηση αυτού του τύπου λειτουργίας.

Τα CPA μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε:

 • Μισθός
 • δήλωση φόρου επί των πωλήσεων
 • δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας
 • επιχειρηματικές συμβουλές
 • Οδηγός QuickBooks
 • Τμήμα Εσόδων Επικοινωνιών
 • φορολογικός έλεγχος

Δύσκολη φορολογική κατάσταση

Δεν είναι όλες οι γραμμές απλές. Είτε έχετε πολλές δουλειές ζουν σε δύο χώρες ή μετακινείστε μεταξύ πολιτειών, διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη φορολογική σας δήλωση και να δυσκολέψουν την υποβολή των φόρων σας.

Εάν βρίσκεστε σε δύσκολη φορολογική κατάσταση, μια CPA μπορεί να σας βοηθήσει. Οι Ορκωτοί Λογιστές έχουν βαθιά κατανόηση της φορολογικής νομοθεσίας. και μπορεί να σας βοηθήσει με τις λεπτές αποχρώσεις και τις συνέπειες ορισμένων φορολογικών καταστάσεων.

Οι CPA βοηθούν εξαιρετικά στον μετριασμό των πιθανών φορολογικών ζητημάτων πριν προκύψουν. Αυτό διευκολύνει την τμηματοποίηση και την οργάνωση των κλήσεών σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την καταβολή προστίμων και τελών για ακατάλληλη κατάθεση.

ετοιμάζουν φόρους

Είτε πληρώνετε φόρους επιχείρησης είτε υποβάλλετε ατομική φορολογική δήλωση, η φορολογική περίοδος είναι δύσκολη. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την προετοιμασία της φορολογικής περιόδου, οι CPA είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Οι Ορκωτοί Λογιστές εκπαιδεύονται στη φορολογική προετοιμασία. Μπορούν να σας βοηθήσουν να απαντήσετε στις φορολογικές σας ερωτήσεις και να προετοιμάσετε τους φόρους σας. Θα καταθέσουν τους φόρους σας για εσάς. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υποβολή της φόρμας σας στο IRS.

Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες εικονικές υπηρεσίες CPA. Το λογιστικό λογισμικό χρησιμοποιείται συχνά από τους CPA για να σας βοηθήσει να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση και να πληρώνεστε πιο γρήγορα.

επενδυτικές συμβουλές και υποστήριξη

Μερικές φορές αυτό που πραγματικά θέλεις είναι συμβουλές και υποστήριξη για τις επενδύσεις σας. Εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε την απόδοση επένδυσης (ROI) των επενδύσεών σας ή να διαχειριστείτε καλύτερα το χαρτοφυλάκιό σας, η πρόσληψη ενός CFA είναι το καλύτερο.

Το CFA βοηθά στη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων τόσο για εταιρείες όσο και για ιδιώτες. Ξέρουν πώς να διαχειρίζονται και να μετακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας.

Επιπλέον, οι CFA ξέρουν πώς να χειρίζονται περίπλοκες επενδύσεις. Οι CFA μπορούν να χειριστούν δύσκολες επενδυτικές καταστάσεις και να κάνουν τα χρήματά σας να λειτουργήσουν για εσάς.

Τι πρέπει να αναζητήσω σε ένα CPA ή CFA;

πριν υπογράψετε τη σύμβαση Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον σωστό επαγγελματία. Είτε επιλέξετε να προσλάβετε CPA είτε CFA, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να παρακολουθείτε.

κομψός

Θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας με το CPA ή το CFA, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχετε καλή σχέση μαζί τους. Όταν ψάχνετε για έναν επαγγελματία χρηματοοικονομικό Αναζητήστε άτομα με προσωπικότητα.

Βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε με τους επαγγελματίες της επιλογής σας και ότι είναι ενθουσιασμένοι με εσάς και τα οικονομικά σας. Εάν δεν ενδιαφέρονται για την κατάστασή σας Δεν είναι αφοσιωμένοι στο να σας προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση.

πιστοποιητικό

Πριν υπογράψετε με CPA ή CFA, ελέγξτε τα προσόντα τους. Ρωτήστε από ποιον πήραν την άδεια τους και πού πήραν τις σπουδές τους.

Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν συμμορφώνονται με τα επαγγελματικά πρότυπα. και αν δεν ακολουθηθεί Μπορείτε να αναφέρετε στην ομάδα διαχείρισης πιστοποίησης.

ρεύμα

Οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς. Κάθε επαγγελματίας του χρηματοοικονομικού τομέα θα πρέπει να έχει μια σταθερή κατανόηση του τι συμβαίνει στον οικονομικό κόσμο και ποιοι είναι οι νόμοι και οι κανονισμοί σήμερα.

Ένας καλός οικονομικός ειδικός θα ενημερώνεται για το τι συμβαίνει. ώστε να μπορεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε Τους προετοιμάζει επίσης να αντιμετωπίσουν τα πιο περίπλοκα προβλήματα που προκύπτουν.

επικοινωνία

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επαγγελματία που έχετε επιλέξει όταν χρειαστεί. Διαβάστε κριτικές σχετικά με το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται σε email και τηλεφωνικές κλήσεις.

Επίσης, ρωτήστε πόσο συχνά σας δίνουν ενημερώσεις. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας όσον αφορά την υποστήριξη και την αναφορά.

σημαντική εμπειρία

Η εύρεση έμπειρων επαγγελματιών χρηματοοικονομικών για να αντιμετωπίσουν τα συγκεκριμένα ζητήματά σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις υπηρεσίες τους. Μπορούν να παρέχουν μοναδικές γνώσεις που μπορεί να μην έχει ο μέσος άνθρωπος.

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων, αναζητήστε CPA ή CFA με εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Κάντε ερωτήσεις για να κατανοήσετε πελάτες από τον κλάδο πριν συνεργαστείτε μαζί τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ταιριάζουν καλά.

Γνωρίστε τη διαφορά μεταξύ CPA και CFA.

αν και παρόμοια Αλλά αυτοί οι δύο τύποι οικονομικών επαγγελματιών δεν είναι ίδιοι. Η γνώση της διαφοράς μεταξύ CPA και CFA μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε καλύτερες οικονομικές αποφάσεις. Και επιλέξτε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει στην περίπτωσή σας.

Θέλετε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τους φόρους, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά; Ρίξτε μια ματιά στα άλλα άρθρα μας και λάβετε όλους τους πόρους και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε σωστά την οικονομική σας κατάσταση.

Μάθε περισσότερα

Λογιστής εναντίον CPA: Ποια είναι η διαφορά;

Πώς να βρείτε μια εταιρεία CPA κοντά σας; (Και επιλέξτε το καλύτερο)

Τα 10 κορυφαία επενδυτικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Χρειάζεστε φορολογικό δικηγόρο ή CPA;

Κύρια δεδομένα για αυτοαπασχολούμενους Κοινωνικής Ασφάλισης και Medicare

Rocket Lawyer Review

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *