Πώς να διορθώσετε μια ρωγμή στη μπανιέρα από υαλοβάμβακα; Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Έχετε σπασμένη μπανιέρα από fiberglass; Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να αλλάξεις! Με τα κατάλληλα εργαλεία και λίγη γνώση Μπορεί εύκολα να επιδιορθώσει τις ρωγμές της δεξαμενής από υαλοβάμβακα. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο επισκευής μιας ρωγμής δεξαμενής από υαλοβάμβακα. από την προετοιμασία της δεξαμενής για επισκευές στη νέα επίστρωση Εξηγεί τις καλύτερες τεχνικές για την εύρεση και τη σφράγιση ρωγμών. Περιλαμβάνει μέτρα προληπτικής συντήρησης που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε μελλοντικές επισκευές. Είτε κάνετε DIYer για πρώτη φορά είτε έμπειρος επαγγελματίας. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε τη δεξαμενή σας FRP να μοιάζει σαν καινούργια. Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να επισκευάσετε ρωγμές σε δεξαμενές από υαλοβάμβακα

Επιδιορθώστε τη ραγισμένη περιοχή με ένα κιτ επισκευής από υαλοβάμβακα.

Αν η ρωγμή είναι αρκετά μικρή Μπορείτε να επιδιορθώσετε την περιοχή με ένα κιτ επισκευής από υαλοβάμβακα. Πρώτα, θα πρέπει να καθαρίσετε τη ρωγμή με ασετόν ή να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα υφάσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για να τραχύσετε τη ρωγμή για να βοηθήσετε το έμπλαστρο να κολλήσει καλύτερα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε χαρτί Πίσω από το κιτ επισκευής ραγισμένου υαλοβάμβακα Τώρα εφαρμόστε την κόλλα υαλοβάμβακα από το κιτ σε λαδόκολλα. Εφαρμόστε αρκετή ρητίνη για να γεμίσετε τη ρωγμή και ισοπεδώστε την ώστε να ταιριάζει στη γύρω περιοχή.Μόλις στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να τη γυαλίσετε. μετά το γυάλισμα Μπορείτε να εφαρμόσετε ρητίνη fiberglass από το κιτ στα εξαρτήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε κόλλα στη ρωγμή. Αφού στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να την τρίψετε με γυαλόχαρτο.Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη υαλοβάμβακα αναμεμειγμένη με μερικές σταγόνες ασετόν ή διαλυτικό μπογιάς για να σφραγίσετε την επισκευή.

Ενισχύστε την περιοχή με ταινία από υαλοβάμβακα.

Εάν επισκευάζετε ένα ντους από fiberglass Μπορείτε να βελτιώσετε τη γύρω περιοχή. Ρωγμή με ταινία από υαλοβάμβακα. Πρώτα χρειάζεστε περγαμηνή από την ταινία για να σπάσει. Στη συνέχεια απλώστε την κόλλα υαλοβάμβακα από το κιτ πάνω στο λαδόχαρτο.Επίσης, όταν στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να το τρίψετε με γυαλόχαρτο. μετά το γυάλισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη fiberglass αναμεμειγμένη με ασετόν ή ένα λεπτό στρώμα βαφής. μερικές σταγόνες για να καλύψουν τη ζημιά. Εάν επισκευάζετε μια δεξαμενή από υαλοβάμβακα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία από υαλοβάμβακα για να ενισχύσετε την περιοχή γύρω από τη ρωγμή. Πρώτα θα εφαρμόσετε την περγαμηνή από την ταινία για να τη ραγίσετε. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσετε την κόλλα από υαλοβάμβακα από το κιτ στο χαρτί περγαμηνής. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να το τρίψετε.γυαλόχαρτο μετά το γυάλισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη fiberglass αναμεμειγμένη με ασετόν ή ένα λεπτό στρώμα βαφής. μερικές σταγόνες για να κλείσει η επισκευή

Καλύψτε τη σπασμένη περιοχή με μπάντο.

Εάν η ρωγμή στη δεξαμενή από υαλοβάμβακα είναι πολύ μεγάλη για να χρησιμοποιήσετε κιτ επισκευής από υαλοβάμβακα ή ταινία πλέγματος από υαλοβάμβακα. Μπορεί να θέλετε να σφραγίσετε την περιοχή με Bondo. Πρώτα θα πρέπει να τρίψετε τη ρωγμή με γυαλόχαρτο. Μετά το τρίψιμο, θα πρέπει να καθαρίσετε τη ρωγμή με ασετόν ή να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα υφάσματος. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε panto στη ρωγμή. Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι στόκου για να εφαρμόσετε το panto μόλις στεγνώσει το bondo. Μπορείτε να το γυαλίσετε με γυαλόχαρτο. μετά το γυάλισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη fiberglass αναμεμειγμένη με ασετόν ή ένα λεπτό στρώμα βαφής. μερικές σταγόνες για να κλείσει η επισκευή

εφαρμόστε προστατευτική επίστρωση

Εάν επισκευάζετε μια δεξαμενή από υαλοβάμβακα Μπορείτε να σφραγίσετε τις ρωγμές με μια προστατευτική επίστρωση. Πρώτα πρέπει να καλύψετε τις ρωγμές με ένα πινέλο.Μόλις εφαρμοστεί, η επίστρωση μπορεί να αφεθεί να στεγνώσει για περίπου οκτώ ώρες. όταν στεγνώσει Μπορείτε να τρίψετε την περιοχή με γυαλόχαρτο. μετά το γυάλισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη fiberglass αναμεμειγμένη με ασετόν ή ένα λεπτό στρώμα βαφής. μερικές σταγόνες για να κλείσει η επισκευή Εάν επισκευάζετε ένα ντους από fiberglass Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επίστρωση πολυουρεθάνης για να σφραγίσετε τις ρωγμές.Πρώτα πρέπει να εφαρμόσετε συνδετικό στις ρωγμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι στόκου για να εφαρμόσετε τη συγκόλληση. Στη συνέχεια θα πρέπει να καλύψετε τις ρωγμές με ένα πινέλο.Μόλις εφαρμοστεί, η επίστρωση μπορεί να αφεθεί να στεγνώσει για περίπου οκτώ ώρες. όταν στεγνώσει Μπορείτε να τρίψετε την περιοχή με γυαλόχαρτο. μετά το γυάλισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρητίνη fiberglass αναμεμειγμένη με ασετόν ή ένα λεπτό στρώμα βαφής. μερικές σταγόνες για να κλείσει η επισκευή

Καθαρίστε και γυαλίστε τη δεξαμενή.

Μετά το σφράγισμα της ραγισμένης περιοχής Η υπόλοιπη δεξαμενή μπορεί να καθαριστεί και να γυαλιστεί για να γίνει λιγότερο αισθητή η επισκευή. Αρχικά τρίψτε την υπόλοιπη δεξαμενή με γυαλόχαρτο. μετά το γυάλισμα Σκουπίστε το υπόλοιπο δοχείο με ένα υγρό πανί. Μετά τον καθαρισμό της υπόλοιπης δεξαμενής Μπορείτε να εφαρμόσετε βερνίκι με υαλοβάμβακα για να δώσετε στη δεξαμενή σας από υαλοβάμβακα ένα λαμπερό φινίρισμα.

Προσδιορίστε τις ρωγμές στη δεξαμενή FRP σας.

 • Πρώτα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο της ρωγμής που έχετε. Οι πιο συνηθισμένες ρωγμές δεξαμενής FRP είναι:
 • Deep Gouges – Ο πιο συνηθισμένος τύπος ρωγμής σε μια δεξαμενή από υαλοβάμβακα είναι τα gouges. Εμφανίζεται όταν ένα σκληρό αντικείμενο, όπως ένα πόδι ή ένα έπιπλο, ξύστε τη δεξαμενή από υαλοβάμβακα Η αυλάκωση δεν εκτείνεται στο άκρο του τοιχώματος της δεξαμενής από υαλοβάμβακα.
 • Ευρεία ρωγμές με τραχιές άκρες – Αυτές οι ρωγμές προκαλούνται από τη συρρίκνωση του τυμπάνου από υαλοβάμβακα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σκλήρυνσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η πολυεστερική ρητίνη που χρησιμοποιείται για να κάνει τη δεξαμενή από υαλοβάμβακα να συρρικνώνεται περισσότερο από την περιβάλλουσα επίστρωση γέλης πολυεστέρα. Το αποτέλεσμα είναι Οι φαρδιές ρωγμές με οδοντωτές άκρες εμφανίζονται συχνά μετά τη χρήση της δεξαμενής για κάποιο χρονικό διάστημα.
 • Μικρές ρωγμές με λείες άκρες – Αυτός ο τύπος ρωγμών συνήθως προκαλείται από αλλαγές στη θερμοκρασία ή την υγρασία. Μπορεί επίσης να προκύψει από καθίζηση ή μετατόπιση του εδάφους.

Προετοιμασία για την επισκευή δεξαμενών από fiberglass

 1. Το πρώτο βήμα για την επισκευή μιας δεξαμενής FRP είναι η προετοιμασία της δεξαμενής για τη διαδικασία επισκευής. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε:
 1. Κάλυψη περιβάλλουσας επιφάνειας – Κάλυψη της γύρω περιοχής με ένα φύλλο για την προστασία της γύρω περιοχής από τη σκόνη και άλλους ρύπους. που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαδικασία επισκευής.
 1. Αφαιρέστε εξαρτήματα και εξαρτήματα – Αφαιρέστε εξαρτήματα και εξαρτήματα από τη δεξαμενή για εύκολη επισκευή – Εκτελέστε μια δοκιμή επιφάνειας – Εκτελέστε μια δοκιμή επιφάνειας στη δεξαμενή για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη για τη διαδικασία επισκευής.
 1. Τρίψτε και καθαρίστε τη δεξαμενή – αφαιρέστε τα χαλαρά υπολείμματα από τη δεξαμενή. και μετά τρίψτε όλη την επιφάνεια πριν προχωρήσετε σε επισκευές.

Επισκευή σπασμένο δοχείο από fiberglass

 • Θα χρειαστείτε κάποιες προμήθειες για αυτό το βήμα. Να τι θα χρειαστείτε: Κόλλα από υαλοβάμβακα – Θα χρειαστείτε κόλλα από υαλοβάμβακα για να επισκευάσετε τις ρωγμές.
 • Πλέγμα από υαλοβάμβακα – Αυτό παρέχει τη δύναμη και τη στήριξη που απαιτούνται για την επιδιόρθωση ρωγμών.
 • Ρητίνη σιλικόνης – Χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό για ρητίνες από υαλοβάμβακα.
 • Roller – Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή ρητίνης fiberglass σε ρωγμές.
 • Πλαστικό μαχαίρι στόκου – Θα το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να ξύσετε τυχόν περίσσεια ρητίνης που έχει απομείνει μετά τη διαδικασία επισκευής.
 • Γυαλόχαρτο – Χρησιμοποιείται για το τρίψιμο της περιοχής επισκευής μόλις η κόλλα έχει σκληρυνθεί πλήρως.
 • Αναπνευστήρας – Θα φοράτε αναπνευστήρα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επισκευής.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε πώς να διορθώσετε μια ραγισμένη δεξαμενή από fiberglass. Με αυτά τα 5 απλά βήματα, μπορείτε να επισκευάσετε γρήγορα και εύκολα τη δεξαμενή σας σε χρόνο μηδέν. Από την επιδιόρθωση ρωγμών με κιτ επισκευής από υαλοβάμβακα έως την ενίσχυση περιοχών με ταινία πλέγματος από υαλοβάμβακα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό γρήγορα και εύκολα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *