Πώς να ισοπεδώσετε ένα υπόγειο από σκυρόδεμα: Οδηγίες βήμα προς βήμα

ας το παραδεχτούμε Το υπόγειο είναι το πιο άσχημο δωμάτιο του σπιτιού. Τα σκοτεινά, βρώμικα και καταθλιπτικά υπόγεια είναι εγγενώς μη κατοικήσιμα μέρη. Ένα φωτεινό, καλά φωτισμένο υπόγειο είναι πιο φιλόξενο από έναν υπόγειο κάδο χωρίς φυσικό φως ή θερμότητα. με αφοσίωση και δημιουργικότητα Μπορείτε να μετατρέψετε το υπόγειό σας σε δεύτερο χώρο διαβίωσης με ένα κλάσμα του κόστους. Η ισοπέδωση του τσιμεντένιου δαπέδου είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού προκατασκευασμένου χώρου. Διαβάστε παρακάτω για χρήσιμες συμβουλές για την ισοπέδωση θεμελίων από σκυρόδεμα.

Πώς να ισοπεδώσετε τα δάπεδα από σκυρόδεμα;

  1. Αφαιρέστε το τσιμεντένιο πάτωμα
  2. Αφαιρέστε το ξύλινο πάτωμα κάτω από το σκυρόδεμα στον τοίχο.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί και σφήνα για να χαλαρώσετε το υπόλοιπο σκυρόδεμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σφυρί για να κατεδαφίσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος που έχουν απομείνει.Επιπλέον, αφαιρέστε το υπόλοιπο οπλισμό αφού αφαιρέσετε την πλάκα σκυροδέματος από κάτω. Εάν δεν έχετε ένα σφυρί ή ένα κουπί Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σμίλη ή μια βαριοπούλα για να σπάσετε μικρά κομμάτια σκυροδέματος. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό γυαλιστικό Τρίψτε το υπόλοιπο σκυρόδεμα με χαρτί 100 grit και χρησιμοποιήστε έναν αεροσυμπιεστή για να αφαιρέσετε τη σκόνη από την περιοχή εργασίας σας πριν προχωρήσετε στο βήμα 5.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί ή ένα σκυρόδεμα για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο σκυρόδεμα από το θεμέλιο.
  5. Σπάστε μεγάλους όγκους σκυροδέματος χρησιμοποιώντας βαριοπούλες και δοκούς θραύσης. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από κάτω από το ξύλο χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή μια ράβδο αιχμής. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σφυρί ή μοχλό θραύσης Μπορείτε να τρίψετε το υπόλοιπο σκυρόδεμα με χαρτί 100 grit πριν το αφαιρέσετε με αεροσυμπιεστή.
  6. Εάν χρησιμοποιείτε συμπιεστή αέρα Εάν δεν έχετε μηχάνημα, φυσήξτε τη σκόνη από την περιοχή εργασίας πριν προχωρήσετε στο βήμα 7 παρακάτω. πεπιεσμένος αέρας ή βαφή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υγρή/στεγνή ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα (ή μια ηλεκτρική σκούπα καταστήματος) εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε νέα δάπεδα. Βεβαιωθείτε ότι δεν ασκείτε υπερβολική πίεση όταν καθαρίζετε τον χώρο εργασίας σας. γιατί θα δυσκολέψει την επανατοποθέτηση του δαπέδου στο μέλλον
  7. Εάν χρησιμοποιείτε συμπιεστή αέρα Εάν δεν έχετε μηχάνημα, φυσήξτε τη σκόνη από την περιοχή εργασίας πριν προχωρήσετε στο βήμα 8 παρακάτω. πεπιεσμένος αέρας ή βαφή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υγρή/στεγνή ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα (ή μια ηλεκτρική σκούπα καταστήματος) εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε νέα δάπεδα. Μην αγχώνεστε πολύ όταν καθαρίζετε τον χώρο εργασίας σας.
  8. Αφού αφαιρεθεί όλο το υπόλοιπο σκυρόδεμα. Αφαιρέστε τη σκόνη από την περιοχή εργασίας σας πριν προχωρήσετε στο Βήμα 9 παρακάτω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπογιά και νερό για να καθαρίσετε τυχόν εναπομείνασες ακαθαρσίες και υπολείμματα μετά την αφαίρεση του σκυροδέματος στο Βήμα 4 παραπάνω. Δεν έχετε αεροσυμπιεστή ή μπογιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υγρή/στεγνή ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα (ή μια ηλεκτρική σκούπα καταστήματος) εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε νέα δάπεδα. Μην αγχώνεστε πολύ όταν καθαρίζετε τον χώρο εργασίας σας.

Τι είναι το υπόγειο από σκυρόδεμα;

Τα θεμέλια από σκυρόδεμα είναι οριζόντιες πλάκες σκυροδέματος που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη της υπόλοιπης δομής θεμελίωσης.Τα θεμέλια από σκυρόδεμα συνήθως χύνονται μαζί με τα θεμέλια και τα θεμέλια του σπιτιού. Εάν τοποθετηθεί θεμέλιο από σκυρόδεμα Είναι σημαντικό η επιφάνεια της πλάκας σκυροδέματος να είναι τέλεια επίπεδη για να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγρασίας και δομικής σταθερότητας. Εάν η τσιμεντένια βάση σας είναι ανώμαλη Αυτό μπορεί να βλάψει τα θεμέλια του σπιτιού σας και να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα κατακράτησης νερού.

Γιατί ισοπεδώνετε το τσιμεντένιο πάτωμα;

Κατακρατηση νερου: Εάν το τσιμεντένιο δάπεδό σας δεν είναι επίπεδο, δεν θα στραγγίζει καλά. Το νερό συσσωρεύεται στην επιφάνεια της πλάκας. Και το βάρος του νερού μπορεί να προκαλέσει το σκυρόδεμα να ραγίσει και να σπάσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστούν.

υγρασία: Όταν το νερό παραμένει υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βλάψει την επιφάνεια της πλάκας σκυροδέματος. Όσο περισσότερο μένει το νερό στο κελάρι Η ζημιά στα θεμέλια και τη δομή του σπιτιού θα αυξηθεί με τον καιρό.

Στρώσιμο του θεμελίου σας: Εάν έχετε ένα ημιτελές ή κακοφτιαγμένο υπόγειο Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το δάπεδο του υπογείου σας είναι κοίλο ή σπασμένο όταν μετακομίζετε για πρώτη φορά στο σπίτι σας. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού που αγοράζουν σπίτια με κακώς κατασκευασμένα ή ημιτελή υπόγεια. γιατί όταν το τσιμεντένιο δάπεδο δεν είναι επίπεδο Θα υποχωρήσει σε ορισμένες περιοχές λόγω της άνισης πίεσης από πάνω και κάτω από το δάπεδο. και ανομοιόμορφη διαστολή που προκαλείται από τη θερμότητα και την υγρασία που έχει παγιδευτεί κάτω από το πάτωμά σας.

Διακοπή: Εάν η τσιμεντένια βάση σας είναι ανώμαλη Συχνά προκαλεί ρωγμές στο τσιμεντένιο δάπεδό σας. Οι ρωγμές μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στην επιφάνεια της πλάκας. Συχνά όμως εμφανίζεται σε περιοχές όπου οι πλάκες σκυροδέματος είναι ημιτελείς. Αν έχετε υπόγειο με τσιμεντένιο πάτωμα Πρέπει να αξιολογήσετε όλες τις ρωγμές στο υπόγειό σας. και τοποθετείται στο κατάλληλο πλαίσιο του μεγέθους και της θέσης της ρωγμής.

Κακή αποχέτευση: Εάν έχετε ένα ημιτελές ή κακώς τελειωμένο υπόγειο Το τσιμεντένιο δάπεδό σας θα συγκρατεί νερό στην επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δομικές βλάβες και προβλήματα διατήρησης της υγρασίας με την πάροδο του χρόνου. λόγω της παρουσίας νερού στην επιφάνεια Αυτό προκαλεί ρωγμές και φουσκάλες στις πλάκες σκυροδέματος.

Υδάτινη καταστροφή: Εάν η τσιμεντένια βάση σας είναι ανώμαλη ή ραγισμένη Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα θεμέλια ή τη δομή του σπιτιού σας. και αν υπάρχει διαρροή οπουδήποτε στο σπίτι λόγω διαστολής ή συστολής Μπορεί να προκαλέσει ζημιά από το νερό σε όλο το σπίτι. Αλλαγές θερμοκρασίας ή εποχιακές αλλαγές στο επίπεδο υγρασίας εντός της δομής.

Δομική σταθερότητα: κακώς κατασκευασμένο θεμέλιο από σκυρόδεμα Εάν δεν χειριστείτε σωστά κατά την κατασκευή ή μετά την εγκατάσταση Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δομικά προβλήματα στα θεμέλια ή τη δομή του σπιτιού. Αν το σπίτι είναι χτισμένο με κακά θεμέλια Μπορεί να προκαλέσει δομικά προβλήματα όταν μετακινείτε βαριά αντικείμενα όπως έπιπλα, συσκευές, ράφια βιβλιοθηκών κ.λπ. μέσα στο σπίτι.

Βασικό πρόβλημα: Εάν το ίδρυμά σας δεν είναι καλά χτισμένο Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα θεμελίωσης όπως καθίζηση, ρωγμές και μετατόπιση του θεμελίου ή της δομής του σπιτιού με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι ακριβά για να επισκευαστούν και να καταστρέψουν τη δομή του σπιτιού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

συμπέρασμα

Ένα τσιμεντένιο υπόγειο είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού προκατασκευασμένου χώρου. που μοιάζει με μια όαση πολυτέλειας αντί για ένα υγρό μπουντρούμι. Αν και μπορείτε να ρίξετε νέο σκυρόδεμα. Πρέπει όμως πρώτα να ισοπεδωθεί το υπάρχον δάπεδο από σκυρόδεμα και μετά να εφαρμοστεί η επίστρωση σκυροδέματος. Η ισοπέδωση ενός δαπέδου από σκυρόδεμα είναι μια σχετικά απλή εργασία που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού με λίγα μόνο εργαλεία και λίγη τεχνογνωσία. όταν το τσιμεντένιο δάπεδο ισοπεδώνεται Μπορείτε να μεταμορφώσετε το σκοτεινό και θαμπό υπόγειό σας σε έναν φωτεινό και όμορφο χώρο διαβίωσης. Ιδανικό τόσο για ψυχαγωγία όσο και για καθημερινή χρήση.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *