Τι είναι η βαθμολογία μεικτού βάρους οχήματος (GVWR) –

Γνωρίζατε ότι η κατάταξη μεικτού βάρους οχήματος (GVWR) επηρεάζει το πόσο μπορείτε και πρέπει να μεταφέρετε στο φορτηγό ή το τρέιλερ σας;

Η γνώση της βαθμολογίας μεικτού βάρους οχήματος (GVWR) είναι σημαντική εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε βαριά φορτία.Το GVWR όλων των οχημάτων βασίζεται σε έννοιες ασφάλειας. Εάν έχετε υπερβολικό βάρος, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Σκεφτείτε το GVWR του αυτοκινήτου σας ως το όριο βάρους που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Παρακάτω, θα μιλήσουμε για το GVWR του αυτοκινήτου σας, πότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Και γιατί είναι σημαντικό να διασφαλίζονται τα πρότυπα ασφαλούς οδήγησης;

Ποια είναι η βαθμολογία μεικτού βάρους οχήματος; και γιατί είναι σημαντικό;

Η βαθμολογία μεικτού βάρους του οχήματος περιλαμβάνει το βάρος κάτω από το όχημα συν το βάρος των αξεσουάρ, του φορτίου και των επιβατών. Δεν πρέπει να υπερβαίνετε το GVWR του οχήματος.

Για τα οχήματα, η GVWR δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων. Μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα: τα φρένα μπορεί να μην είναι αρκετά δυνατά για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν το όχημα.

 • Τα εξαρτήματα της ανάρτησης μπορεί να παρουσιάσουν βλάβη ή να σπάσουν.
 • Τα ελαστικά που είναι υπερφορτωμένα θα παράγουν περισσότερη θερμότητα. Το κάνει πιο πιθανό να εκραγεί.

Για να είμαστε σαφείς, το GVW δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό βάρος του οχήματος.Το GVW αναφέρεται στο απόλυτο βάρος ενός οχήματος.

σε διαφορετικά επίπεδα κλάσης GVWR

στο συνολικό βάρος του οχήματος Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι φορτηγών. Από ελαφρύ σε βαρύ καθήκον:

 • Τα ελαφρά φορτηγά έχουν συνολικό βάρος οχήματος μικρότερο από 10.000 λίβρες.
 • Τα φορτηγά μεσαίας χρήσης έχουν μεικτό βάρος οχήματος από 10.001 έως 26.000 λίβρες.
 • Τα βαρέα φορτηγά έχουν μεικτό βάρος οχήματος πάνω από 26.001 λίβρες.

Η κλάση 1 αποτελείται από μεσαίου μεγέθους pick-up, ενώ η κατηγορία 2 αποτελείται από pickup πλήρους μεγέθους. που γενικά χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες:

Η Class 2A αποτελείται από pickup πλήρους μεγέθους με χωρητικότητα μισού τόνου, ενώ η κατηγορία 2B είναι pickup πλήρους μεγέθους με χωρητικότητα τριών τετάρτων τόνων. Για παράδειγμα, το Ford Super του 2022 έχει μεικτό βάρος οχήματος από 10.000 έως 14.000 λίβρες και βαθμολογείται στην κατηγορία GVWR.για μεσαία εργασία

Τύποι βαρέων φορτηγών για εμπορικά φορτηγά όπως πυροσβεστικά οχήματα, ανατρεπόμενα και κρεβατοκάμαρα.

GVW vs Curb Weight

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του συνολικού βάρους του οχήματος και του βάρους του οχήματος; Αρχικά, υπολογίζετε δύο διαφορετικά βάρη. Το ένα καλύπτει το απόθεμά σας. Το άλλο δεν καλύπτει το Curb Weight είναι το βάρος του σταθμευμένου αυτοκινήτου. μείον το βάρος του φορτίου και των επιβατών

Το απόβαρο περιλαμβάνει το βάρος του αρχικού εξοπλισμού και των ειδών πολυτελείας του οχήματος. Δεν περιλαμβάνει το βάρος άλλων αντικειμένων ή επιβατών.Αντίστροφα, το συνολικό βάρος ενός οχήματος περιλαμβάνει το πρόσθετο βάρος των επιβατών και του φορτίου.

Εάν σκοπεύετε να μετακινήσετε ή να ρυμουλκήσετε βαρέα φορτηγά Είναι σημαντικό να έχετε καλή κατανόηση του συνολικού βάρους του οχήματος. Για να ορίσετε το όριο βάρους του αυτοκινήτου Συγκρίνετε το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου με το βάρος της ζάντας.

Πόσο φορτίο μπορώ να μεταφέρω;

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα το φορτηγό σας έχει «Κατάλληλο βάρος» σημαίνει το βάρος του φορτηγού σας χωρίς άτομα και φορτίο.

Για παράδειγμα, το φορτηγό σας μπορεί να έχει απόβαρο 5.500 kg όταν είναι άδειο. Ωστόσο, η κατάταξη μεικτού βάρους οχήματος (GVWR) είναι 7.000 κιλά. Λαμβάνοντας 7.000 κιλά από 5.500 κιλά, σας μένουν 1.500 κιλά, που σημαίνει ότι το όχημά σας μπορεί να μεταφέρει έως και 1.500 κιλά επιπλέον φορτίου.

Οι διαφορές βάρους μεταξύ φορτίου φορτηγού και GVWR δεν αντιπροσωπεύουν πάντα το σωστό φορτίο. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας περισσότερα από το απόβαρο και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Τα ακόλουθα εξαρτήματα του φορτηγού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της μέγιστης ικανότητας ρυμούλκησης του φορτηγού σας:

 • κλινοσκεπάσματα φορτηγών
 • εργαλείο εργαλείο
 • καπάκι φορτηγού
 • βάρος των αγαθών σας

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ωφέλιμο φορτίο του φορτηγού σας Μπορείτε να το ελέγξετε σε κάθε σταθμό ζύγισης. Κατά τον έλεγχο του συγκρατημένου βάρους Φέρτε όλο τον εξοπλισμό που έχετε στο φορτηγό. για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις πιο ακριβείς μετρήσεις.

όταν ζυγίζεις το κράσπεδο Κοιτάξτε στο πλάι του φορτηγού σας για να δείτε το μεικτό βάρος του.

νόμος ορίου βάρους

Κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους που διέπουν το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος. Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν περιορισμούς στο μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος από τις πολιτείες, έτσι ώστε οι πολιτείες να μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. Επειδή πληροί τις απαιτήσεις που θέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Εάν η πολιτεία δεν πληροί τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις Οι πολιτείες ενδέχεται να χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση Κάθε μία από τις 50 πολιτείες ακολουθεί τις δικές της συγκεκριμένες οδηγίες.

Πρώτον, πολλοί άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές που γίνονται στον ομοσπονδιακό νόμο. Ζήτησαν αύξηση του κρατικού ορίου βάρους. Αυτό το κάνουν μέσω της πολιτειακής γερουσίας ή του υπουργείου Εξωτερικών.

Εάν οι υπάρχοντες νόμοι της πολιτείας δεν συμμορφώνονται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία Τα κράτη μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν τα όρια βάρους. και το κράτος ίσως χρειαστεί να το κάνει.

Οι περισσότερες πολιτείες έχουν δύο ξεχωριστά μέγιστα επιτρεπόμενα βάρη. Υπάρχουν σταυροδρόμι για διακρατικούς και πολιτειακούς αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο, παρόλο που ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι πρέπει να περιλαμβάνονται στο νόμο όρια που αφορούν ειδικά διακρατικά Αλλά τα όρια βάρους συχνά δεν καθορίζονται.

Τα όρια βάρους που αναφέρονται στο νόμο υπερβαίνουν τα ομοσπονδιακά όρια για τα διακρατικά ταξίδια:

 • Κονέκτικατ
 • Νεμπράσκα
 • Χαβάη
 • Νεβάδα
 • Νέα Υόρκη
 • New Jersey
 • Γουαϊόμινγκ
 • Πολιτεία Ουάσιγκτον

Ωστόσο, οι κανονισμοί περιέχουν απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθούνται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Η διάταξη προστατεύει τις πολιτείες από την πιθανότητα απώλειας της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης απαιτώντας να συνεχίσουν να ισχύουν τα ομοσπονδιακά όρια βάρους στο διακρατικό σύστημα.

Ελέγξτε εδώ για την κατάσταση στην οποία χρειάζεστε το φορτηγό για να μάθετε για συγκεκριμένες απαιτήσεις. Είναι δική σας ευθύνη να μάθετε και να υπακούτε στους νόμους στις περιοχές όπου ταξιδεύετε και εργάζεστε.

Περιλαμβάνεται το βάρος του ρυμουλκούμενου στον υπολογισμό του GVWR;

Η σύντομη απάντηση είναι «όχι».Το συνολικό βάρος του ρυμουλκούμενου που είναι προσαρτημένο στο όχημα δεν περιλαμβάνεται στο GVWR.

Η GVM λαμβάνει υπόψη μόνο το μέγιστο βάρος του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες και οποιοδήποτε φορτίο Το βάρος της γλώσσας ενός ρυμουλκούμενου λαμβάνεται επίσης ως μέρος του μικτού βάρους του οχήματος κατά τον υπολογισμό του μεικτού βάρους οχήματος (GVWR).

Για παράδειγμα, εάν έχετε φορτηγό 7.000 λίβρες και το GCWR σας ζυγίζει 15.000 λίβρες, το τρέιλερ σας δεν μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 8.000 λίβρες.

Το μέγιστο βάρος ενός ρυμουλκούμενου υπολογίζεται αφαιρώντας το συνολικό βάρος από το απόβαρο (15.000 GCWR μείον 7.000 απόκρυμμα ισούται με 8.000 για ένα ρυμουλκούμενο).

Περισσότερα φορτηγά ρυμουλκούν από το GCWR Το GCWR του φορτηγού σας δεν αφορά την ικανότητα ρυμούλκησής του. Αλλά είναι στην ικανότητα να τραβάς. Το βάρος του τρέιλερ καθιστά δύσκολο τον έλεγχο κατά το φρενάρισμα ή το στρίψιμο.

Όταν το τρέιλερ σου είναι πιο βαρύ Το τιμόνι γίνεται πιο δύσκολο. Και τότε είναι που ξεκινά το GCWR σας.

Τι σημαίνει για εσάς το GVWR;

Το φορτηγό σας υπερβαίνει το GVWR, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε να βγάλετε εισιτήριο κυκλοφορίας. Ωστόσο, εάν το GVWR οδηγείτε περισσότερο από όσο θα έπρεπε Αυτό είναι ίσως το λιγότερο από τις ανησυχίες σας.

Εάν οι πράξεις σας προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα Ενδέχεται να υποβληθείτε σε αστική και ποινική ευθύνη. συμπεριλαμβανομένων σε ορισμένες πολιτείες Μπορεί να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Για να μην αναφέρουμε ότι η υπερφόρτωση του φορτηγού σας με φορτίο μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο φορτηγό, όπως σπασμένη ανάρτηση.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί νόμοι για διαφορετικά GVWR. Για παράδειγμα, εάν το GVWR του φορτηγού σας υπερβαίνει το όριο Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε πρόσθετη ασφάλεια.

Μπορεί να χρειαστείτε άδεια CDL όταν χειρίζεστε ένα επαγγελματικό όχημα με GVWR μεγαλύτερο από ένα συγκεκριμένο όριο. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το GVWR που ισχύει για το συγκεκριμένο φορτηγό σας.

Καλύτερα ασφαλές παρά συγγνώμη!

Τελικά Οι ιδιοκτήτες φορτηγών πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα φορτηγά τους συμμορφώνονται με τους νόμους κάθε πολιτείας που ταξιδεύουν προς και από. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις φροντίζοντας το βάρος του φορτηγού σας να μην υπερβαίνει το όριο GVWR.

Το GVWR είναι εκεί για να διασφαλίζει την ασφαλή οδήγηση στο δρόμο κατά τη ρυμούλκηση ενός φορτωμένου τρέιλερ. Εάν κατανοείτε και ακολουθείτε το GVWR του φορτηγού σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορεί να πάρεις μεγάλη ποινή.

Αν σας αρέσει αυτό το άρθρο Δείτε άλλα άρθρα. στη σελίδα μας για περισσότερες συμβουλές και συμβουλές!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *