Τι είναι ο φόρος OASDI; –

Η γραμμή OASDI σημαίνει ασφάλιση γήρατος, επιζώντων και αναπηρίας.

Αυτός είναι ένας τύπος φόρου στις ΗΠΑ που επιβάλλεται στο εισόδημά σας. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτός ο τύπος φόρου αποτελεί μέρος του Federal Insurance Contributions Act, μαζί με άλλα προγράμματα όπως το Medicare. Αφαιρείται αυτόματα από τον μισθό σας.

Οι φόροι OASDI ξεκίνησαν το 1935 και έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν επαρκή κεφάλαια για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να συντηρηθούν στη συνταξιοδότηση ή σε παρόμοιες καταστάσεις.

Αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις όπως η αναπηρία ή ο θάνατος. ή σε περιόδους που δεν υπάρχει άμεση πηγή εισοδήματος για εξασφάλιση ζωντανού κεφαλαίου.

Είναι ένας φόρος που αναγκάζει τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις συνταξιοδοτικές τους αποταμιεύσεις και τις ανάγκες που έχουν σε αυτό το σημείο στο μέλλον.

Παρόλο που δεν μπορούν όλοι οι συνταξιούχοι να συντηρηθούν πλήρως χρησιμοποιώντας τις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης από αυτόν τον φόρο. Αλλά το μηνιαίο εισόδημα που κερδίζουν από αυτό το πρόγραμμα συνήθως εκτιμάται πολύ και αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους.

Τα οφέλη του προγράμματος επεκτείνονται επίσης σε δικαιούχους υπαλλήλους ή άτομα με αναπηρία και τις εξαρτώμενες οικογένειές τους. Χορηγείται σε επιζώντα μέλος της οικογένειας σε περίπτωση θανάτου.

Πώς λειτουργεί ο φόρος του ΟΑΣΔΗ;

Στο πλαίσιο του νόμου, οι φόροι του ΟΑΣΔΗ γενικά παρακρατούνται αυτόματα από τους μισθούς των εργαζομένων σε ποσοστό 6,2%, συν ο εργοδότης πρέπει να πληρώσει 6,2%.

Αυτό οδηγεί σε συνολικό φόρο 12,4%, και αυτά τα κεφάλαια συγκεντρώνονται και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση μηνιαίων παροχών για άλλους αποδέκτες Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αν και αυτό θεωρείται υψηλότερος ακαθάριστος φόρος. Αλλά υπάρχει ένα όριο στο ποσό αυτού του φόρου. Οι φόροι κοινωνικής ασφάλισης περιορίζονται στο μέγιστο ποσό του φορολογητέου εισοδήματος.

Συνήθως αλλάζει κάθε χρόνο ανάλογα με το ποσοστό πληθωρισμού. Το μέγιστο ανώτατο όριο φόρου το 2022 είναι 147.000 $.

Ωστόσο, δεν υπάρχει φορολογικό όριο για το Medicare, αλλά μόνο το 1,45% κάθε δολαρίου που λαμβάνεται. με την ίδια ισχύουσα φορολογική δομή εργοδότη

Αν και οι φορολογικοί συντελεστές του ΟΑΣΔΗ δεν έχουν αλλάξει από το 1990, υπόκεινται σε ετήσιες αλλαγές.

Τι να κάνετε με τον ΟΑΣΔΗ εάν είστε αυτοαπασχολούμενος;

Αυτός ο φόρος δεν ισχύει μόνο για τους μισθωτούς. αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους

σε αυτοαπασχολούμενους Πρέπει να πληρώσετε φόρους για το πλήρες ποσό του 12,4% επί του κερδισμένου εισοδήματος. η οποία μπορεί να καταβάλλεται μηνιαία ή τριμηνιαία

Εάν είστε αυτοαπασχολούμενος Αυτός ο φόρος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις ταμειακές ροές.Ωστόσο, αυτά τα αυτοαπασχολούμενα άτομα επιτρέπεται να αφαιρούν το ήμισυ των οφειλόμενων φόρων OASDI κατά την υποβολή των ετήσιων φόρων τους.

Οι φόροι που καταβάλλονται είναι πολύ κοντά στο τυπικό 6,2% Αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πρόγραμμα IRS SE για να υπολογίσετε τις πληρωμές σας στο OASDI.

Σε τι χρησιμεύει ο φόρος ΟΑΣΔΗ;

Σε τι χρησιμεύει ο φόρος ΟΑΣΔΗ;

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά μέσο όρο, 85 σεντς από κάθε δολάριο φόρους του ΟΑΣΔΗ πηγαίνουν στο καταπιστευματικό ταμείο, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται για την πληρωμή των συντάξεων των συνταξιούχων.

Καταβάλλονται επίσης στην οικογένεια και τη σύζυγο του θανόντος πριν από την καταβολή όλων των μισθών.

Το υπόλοιπο αυτών των δολαρίων πηγαίνει απευθείας σε καταπιστευματικά κεφάλαια που απονέμονται σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Ένα μικρό μέρος του φόρου πηγαίνει σε υπαλλήλους που εργάζονται για να επιβλέπουν και να συντηρούν αυτό το φορολογικό πρόγραμμα.

Υπάρχει τρόπος να λάβω απαλλαγή από τον ΟΑΣΔΗ;

Εάν εργάζεστε και κερδίζετε στις Ηνωμένες Πολιτείες Συνήθως θα πληρώσετε αυτόν τον φόρο με βάση το εισόδημά σας.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ατόμων ή καταστάσεων στις οποίες μπορείτε να απαλλαγείτε από την πληρωμή αυτού του φόρου.

Εξαιρέσεις από αυτόν τον φόρο περιλαμβάνουν ορισμένες θρησκευτικές ομάδες και οργανώσεις. αυτοαπασχολούμενος και όσοι κερδίζουν λιγότερα από 400 $ ετησίως.

Ξένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί που δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ Ή οι μόνιμοι κάτοικοι δεν χρειάζεται να πληρώσουν αυτόν τον φόρο. Ακόμα κι αν κερδίζουν εντός των ΗΠΑ.

Ακόμη και με αυτές τις εξαιρέσεις Εάν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις Δεν απαλλάσσεστε αυτόματα από αυτόν τον φόρο.

Πρέπει να διεκδικήσετε με μη αυτόματο τρόπο την εξαίρεση. και κάνοντας αυτό Πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο IRS 429.

Ακόμα κι αν δεν είστε μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. αλλά δουλεύοντας σε αυτή τη χώρα Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις θεώρησης για να κατανοήσετε τη σχέση σας με τους φόρους OASDI, όλες τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της IRS.

παρ’το

Οι φόροι OASDI αναφέρονται συχνά ως φόροι Κοινωνικής Ασφάλισης επειδή πληρώνονται. Και έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι ή τα επιζώντα μέλη της οικογένειας μπορούν να συντηρηθούν αφού επιστρέψουν στην εργασία τους.

Έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την παρεμβολή της αναπηρίας στην εργασία και την ικανότητα κερδών. Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πληρώνουν το 6,2% των αποδοχών τους, τα οποία οι εργοδότες αντιστοιχούν σε ανώτατα όρια που αλλάζουν ετησίως.

Αν και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει η ιδέα αυτού του φόρου. Αλλά είναι ωραίο να το βλέπεις ως επένδυση στο μέλλον που θα στηρίξει εσάς και την οικογένειά σας στο μέλλον.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *