Τι είναι το φορολογικό έντυπο W9; –

Εάν προσπαθείτε να ταξινομήσετε τους φόρους σας Είναι πολύ εύκολο να χάσεις τα πάντα.

Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες που πρέπει να δοκιμάσετε και να επεξεργαστείτε που μπορεί να νιώθετε ότι όλα είναι στο ένα αυτί και το άλλο ίσιο.

Μάθηση και κατανόηση προτύπων Και οι πληροφορίες που σας ζητούν μπορεί να κερδίσουν τη μισή μάχη.

Γι’ αυτό σε όλο αυτό το άρθρο. Θα εξετάσουμε τη φόρμα W-9 και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε κατά τη συμπλήρωσή της.

Τι είναι το έντυπο W-9 της IRS;

Το W-9 είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φόρμα IRS. Εάν είστε ανεξάρτητος εργολάβος υπάλληλος μερικής απασχόλησης ή έχετε τη δική σας επιχείρηση Μπορεί να χρειαστείτε αυτές τις φόρμες.

ειδικά Μπορείτε να συμπληρώσετε μία από αυτές τις φόρμες εάν το επιθυμεί ο πελάτης σας.

Οι πελάτες ενδέχεται να σας ζητήσουν να συμπληρώσετε μία από αυτές τις φόρμες για να προετοιμάσετε μια φόρμα 1099-NEC για να αναφέρετε τις πληρωμές που πραγματοποίησαν σε εσάς στο τέλος του φορολογικού έτους. ή για να προσδιορίσετε αν υπόκειστε σε αυτό. αντιγράφων ασφαλείας

Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φόρμα κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια φορολογητέα συναλλαγή και την αναφέρετε στην IRS.

Ποιος ζητά ένα ολοκληρωμένο W-9;

Η επιχείρηση ή το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για το αίτημα του εντύπου εκ μέρους σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την υποβολή αυτής της φόρμας στην IRS.

Αυτό το άτομο θα διατηρεί τις φόρμες στο αρχείο για χρήση όταν χρειάζεται να προετοιμάσει άλλα έγγραφα, όπως τα έντυπα 1099 και 1098.

που συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα

Πρέπει να συμπληρώνετε αυτήν τη φόρμα κάθε φορά που διεξάγετε μια επιχείρηση που απαιτεί από εσάς να αναφέρετε πληροφορίες στην IRS.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη λήψη αμοιβής για τις υπηρεσίες σας ως ανεξάρτητος ανάδοχος ή την πληρωμή τόκων για την υποθήκη σας.

Πρέπει να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα και η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε θα συλλέξει τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως τον ΑΦΜ σας, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα.

Πότε πρέπει να ζητήσετε ένα W-9;

Εάν κάνετε κράτηση για ελεύθερο επαγγελματία ή εργολάβο Θα πρέπει να τους ζητήσετε να συμπληρώσουν ένα W-9 πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Αυτό είναι προς το συμφέρον σας, καθώς η αποτυχία σας θα μπορούσε να σας φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ίσως χρειαστεί να συγκρατηθείτε.

Τι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας;

Τι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας;

Εδώ θα αφαιρεθούν τα χρήματα από τον μισθό σας και θα δοθούν στο IRS, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει.

Αυτό μερικές φορές γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η IRS λαμβάνει το σωστό ποσό φόρου.

Μπορεί να λάβετε αντίγραφα ασφαλείας εάν δεν παρέχετε ακριβείς πληροφορίες ή εάν η IRS έχει λόγους να πιστεύει ότι είστε κάτοχος των χρημάτων και δεν μπορούν να τα εισπράξουν με άλλο τρόπο.

συμπληρώστε τη φόρμα

Γραμμή 1 – Όνομα

Εάν υποβάλλετε αίτηση ως άτομο Θα πρέπει πάντα να γράφετε το όνομα που εμφανίζεται στη φορολογική σας δήλωση.

Εάν αλλάξατε πρόσφατα το επώνυμό σας ίσως μετά το γάμο Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε το όνομα που εμφανίζεται στην κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης και το νέο σας επώνυμο.

Εάν συμπληρώσετε τη φόρμα ως συνεργασία Θα πρέπει πάντα να γράφετε το όνομα του φορολογικού σας λογαριασμού στην πρώτη γραμμή και το όνομα της επιχείρησης ή της εμπορικής επωνυμίας στη δεύτερη γραμμή.

Γραμμή 2 – Επωνυμία επιχείρησης

Εάν συμπληρώνετε αυτήν τη φόρμα ως μέρος μιας επιχείρησης Να γράφετε πάντα το όνομα της επιχείρησής σας στη δεύτερη γραμμή.

Γραμμή 3 – Ταξινόμηση μεσαίας γραμμής

Θα πρέπει να επιλεγεί μόνο ένα πλαίσιο στην τρίτη γραμμή της φόρμας. Επιλέξτε την πιο κατάλληλη επιλογή για όσους αναφέρονται στην πρώτη γραμμή.

Γραμμή 4 – Εκπτώσεις

Ορισμένοι οργανισμοί και επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπό ορισμένες συνθήκες. Εάν κάποιο από αυτά τα συμβάντα ισχύει για εσάς Θα πρέπει να αναφέρετε εδώ.

Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας ένα γράμμα που αντικατοπτρίζει τους λόγους σας στη φόρμα.

Γραμμές 5 και 6 – Διεύθυνση

Εδώ πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας. Βεβαιωθείτε ότι το 1099 σας έχει υποβληθεί σωστά εδώ.

γραμμή 7 – αριθμός λογαριασμού

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας για την τράπεζά σας.

κασσίτερο και πιστοποιητικό

Πρέπει επίσης να δώσετε τον αριθμό φορολογικού μητρώου σας. Αυτός πρέπει να είναι ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισής σας. Εάν κάνετε αίτηση ως άτομο

Εάν κάνετε αίτηση για να γίνετε συνεργάτης Μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε τον αριθμό αναγνώρισης του εργοδότη σας.

Πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υπογράψετε και να το χρονολογήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλώνετε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε στην Τεκμηρίωση είναι αληθείς εξ όσων γνωρίζετε.

τελικές σκέψεις

Η ταξινόμηση των φορολογικών εντύπων σας μπορεί να είναι λίγο τρομακτική. Ειδικά όταν αρχίζετε να εξετάζετε τις συνέπειες της λανθασμένης συμπλήρωσης εντύπων.

Ωστόσο, αρκεί να διαβάσετε προσεκτικά και με ειλικρίνεια τις ερωτήσεις και να τις απαντήσετε. Δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.

σε όλο αυτό το άρθρο Θα πρέπει να μάθετε λίγα περισσότερα για αυτές τις φόρμες. πληροφορίες που ζητούν από εσάς και πότε πρέπει να συμπληρώσετε ή να ζητήσετε

Αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται σήμερα. Θα έχετε μια ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική εμπειρία όταν συμπληρώνετε τη φόρμα W-9 IRS.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *