Το κρύο νερό ξεπλένει καλύτερα το σαπούνι;

Γενικά, όταν οι άνθρωποι πλένουν τα χέρια τους, κάνουν ντους ή πλένουν τα πιάτα τους, χρησιμοποιούν ζεστό ή ζεστό νερό. Είναι σχεδόν φυσικό σε αυτό το σημείο, αλλά πώς ξέρετε ότι το ζεστό νερό είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπλύνετε το σαπούνι; Θα ήταν καλύτερο το κρύο νερό;

Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κρύο ή το ζεστό νερό είναι καλύτερο στην αφαίρεση του σαπουνιού. Δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για αυτό ακόμη, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σαπούνι πλυντηρίου μπορεί να επηρεαστεί από τη σκληρότητα του νερού και τη θερμοκρασία του νερού με διαφορετικούς τρόπους.

Παρακάτω, αυτό το άρθρο συζητά τις χρήσεις και τα αποτελέσματα του σαπουνιού. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα συγκεκριμένων θερμοκρασιών νερού και την καλύτερη σκληρότητα νερού για σαπούνι πλυσίματος. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για το πώς ορισμένες χρήσεις νερού επηρεάζουν το περιβάλλον.

Είναι το κρύο νερό το καλύτερο απορρυπαντικό για πλύσιμο;

Τι είναι το σαπούνι;

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε τις επιπτώσεις του νερού στο σαπούνι είναι να κατανοήσετε πρώτα τα συστατικά του σαπουνιού.

Το σαπούνι είναι ένα μείγμα λιπών ή ελαίων, νερού και αλισίβας, το οποίο παράγεται με χημική διαδικασία. ΣαπωνοποίησηΌταν πάτε πλύνετε τα χέρια σας Τα παραγόμενα μόρια σαπουνιού λειτουργούν ως μεσολαβητές μεταξύ του σαπουνόνερου και των ελαίων στο δέρμα των χεριών σας.

Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι πολύ σημαντικό καθώς βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης μικροβίων. Το νερό από μόνο του δεν έχει αποτέλεσμα. Επειδή δεν θα αντιδράσει με τα έλαια στο δέρμα σας, είναι το νερό. σαν το νερόκαι είναι λάδι υδροφόβοςΜαζί αντιτίθενται ο ένας στον άλλον, γι’ αυτό το σαπούνι πρέπει να λειτουργεί ως μεσολαβητής. Αν και το σαπούνι δεν είναι απαραίτητο για να σκοτώσει τα μικρόβια. Αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει μικρόβια από τα χέρια σας.

Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει το σαπούνι;

Αν το σκεφτείς με τα χρόνια Μας λένε συνεχώς ότι το ζεστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση μικροβίων ή βρωμιάς από τα τρόφιμα. Γενικά λέμε ότι το ζεστό νερό είναι καλύτερο για όλα. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

όπως αναφέρθηκε Δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι το ζεστό νερό είναι καλύτερο από το κρύο. ή το αντίστροφο για πλύσιμο με σαπούνι Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την περίσταση.

Είναι το κρύο νερό το καλύτερο απορρυπαντικό για πλύσιμο;

Ποια θερμοκρασία νερού αρέσει στους ανθρώπους; Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να κάνουν ένα δροσερό ντους μετά από μια ζεστή μέρα. Ή μερικοί μπορεί να ανυπομονούν για ένα ζεστό ντους μετά από μια αγχωτική μέρα. Αλλά ό,τι κι αν σου αρέσει Υπάρχουν πάντα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για το καθένα.

Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο, το ζεστό νερό και το ζεστό νερό σημαίνουν 40℃ έως 55℃ (104℉ έως 131℉).

Για παράδειγμα, το κρύο νερό σχετίζεται με χαμηλότερη απορρόφηση ενέργειας. Αυτό είναι πιο οικονομικό για το περιβάλλον.Το ζεστό νερό, από την άλλη πλευρά, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και μπορεί να είναι πιο επιβλαβές για το περιβάλλον επειδή κοστίζει περισσότερο.

Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα για το πώς η θερμοκρασία του νερού μπορεί να επηρεάσει το δέρμα και τον εξοπλισμό.

νερό και σαπούνι

Η θερμοκρασία του νερού θα επηρεάσει το σαπούνι.

Το κρύο νερό αφαιρεί καλύτερα το επιφανειακό στρώμα του σαπουνιού γιατί είναι πιο «κολλώδες» Το κρύο νερό μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά από τις επιφάνειες.

Το ζεστό νερό έχει χαμηλή επιφανειακή τάση. Απλώνεται εύκολα σε όλες τις επιφάνειες, γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιείται στα τρόφιμα. λόγω της καλύτερης πρόσβασης σε όλες τις επιφάνειες του φαγητού θα εξαπλωθεί σαπούνι.

Το νερό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Λέγεται ότι το 64% των ανθρώπων χρησιμοποιούν ζεστό και ζεστό νερό για να πλένουν τα χέρια τους.

ανακαλύφθηκε ζεστό νερό αυξημένος ερεθισμός του δέρματος Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα προβλήματα για οποιονδήποτε. Είναι επίσης γνωστό ότι καταστρέφει το προστατευτικό φράγμα γύρω από το δέρμα (το δέρμα έχει πολλαπλά στρώματα ιστών και κυττάρων που το προστατεύουν από οποιαδήποτε βλάβη), καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στον βακτηριακό αποικισμό.

Είναι το κρύο νερό το καλύτερο απορρυπαντικό για πλύσιμο;

σε προηγούμενη εκπαίδευσηΥπάρχουν επίσης ενδείξεις δευτερογενών εγκαυμάτων που συνδέονται με έκθεση στους 55℃ (131℉) για έως και 30 δευτερόλεπτα.

Το νερό δεν επηρεάζει την εξάπλωση των μικροβίων Το σαπούνι είναι αποτελεσματικό.

Το 2000 α Ακαδημαϊκό Συνέδριο για την Παραγωγή Τροφίμων Μείνετε υπό έλεγχο. Ίσως αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με τη χρήση του νερού. Το κράτος έχει νόμο που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού για τους χειριστές τροφίμων, σε αυτήν την περίπτωση το εύρος θερμοκρασίας είναι πάνω από 30℃ (86℉).

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να εξεταστεί εάν πρέπει να αλλάξει η τρέχουσα θερμοκρασία του νερού. (που διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία) ή παραμένουν ίδια

Όλες οι πολιτείες εκτός από ένα αποφάσισαν να μειώσουν τις οδηγίες για τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία για τη διατήρηση της ίδιας θερμοκρασίας του ζεστού νερού. Αποφάσισαν να μειώσουν τη θερμοκρασία του νερού στους 29,5℃ (85,1℉).

Γιατί μειώθηκαν οι οδηγίες για τη θερμοκρασία του νερού για κάθε πολιτεία;

Η έρευνα που χρησιμοποίησαν στο συνέδριο έδειξε ότι το ζεστό νερό δεν επηρέασε την εξάπλωση των μικροβίων. στην πραγματικότητα Τα περισσότερα κοινά παθογόνα επιβιώνουν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 55 ℃ (131 ℉).Επιπλέον, δεν βρήκαν διαφορά στην αποβολή βακτηρίων μετά το πλύσιμο μεταξύ 24 ℃ (75 ℉) και 56 ℃ (133 ℉).

Συνδυάστε ζεστό νερό και σαπούνι για αποτελεσματική αφαίρεση μικροβίων. όπως αναφέρθηκε Οι οργανισμοί υγείας συνιστούν τη χρήση ζεστού νερού με σαπούνι. Γιατί μπορεί να υπάρχει σαπούνι μέσα. γαλακτωματοποιητής το περισσότερο.

σκληρότητα νερού

Η σκληρότητα του νερού καθορίζεται από την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία ή την έλλειψή τους. Υπάρχουν δύο τύποι: το σκληρό νερό και το μαλακό νερό. Ας εξερευνήσουμε κάθε ρόλο.

σκληρό νερό

Το ξέρεις αυτό? Το 85% του νερού της βρύσης των ΗΠΑ Ταξινομείται ως σκληρό νερό;

Το σκληρό νερό είναι το νερό που περιέχει θρεπτικά συστατικά και μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Αυτός ο τύπος νερού θα συνδεθεί καλύτερα με τα μόρια του σαπουνιού. Έτσι οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό. Οι φυσαλίδες στο σκληρό νερό είναι δύσκολο να παραχθούν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Αυτό διευκολύνει το σαπούνι να κολλήσει και το σαπούνι να ξεπλυθεί.

Είναι το κρύο νερό το καλύτερο απορρυπαντικό για πλύσιμο;

Ωστόσο, η χρήση σκληρού νερού έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα – βοηθά. για την προστασία των ανθρώπων από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα των μετάλλων και των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο νερό. Το σκληρό νερό πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα, όπως το πλύσιμο των χεριών ή το ντους.

υδωρ φτωχο σε αμινοξεα

Σε αντίθεση με το σκληρό νερό, το μαλακό νερό δεν περιέχει μέταλλα. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για το σαπούνι να συνδεθεί με τα μόρια. Αυτό θα αυξήσει την ποσότητα αφρού και σαπουνιού στο πλύσιμο.

Επιπλέον, οι ελλείψεις μετάλλων στο μαλακό νερό οδηγούν σε περισσότερα κυκλοφορικά προβλήματα. και μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου στους πνεύμονές μας

Ένα από τα πλεονεκτήματα του μαλακού νερού είναι ότι δεν αφήνει υπολείμματα σαπουνιού. (υπολείμματα ορυκτών) που αφήνονται στο υλικό Το μαλακό νερό είναι κατάλληλο για πλύσιμο πιάτων. Καθαρισμός του σπιτιού ή πλύσιμο ρούχων

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο εάν το κρύο νερό είναι καλύτερο για το ξέπλυμα του σαπουνιού. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ή έρευνες για αυτό, ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο το ζεστό ή κρύο νερό αντιδρά με το σαπούνι και τις σαπουνιές επιφάνειες. Υπάρχουν διαφορές στη σκληρότητα του νερού και πώς επηρεάζει το πλύσιμο του σαπουνιού.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *